Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért akarnak annyian bevonuln...

Miért akarnak annyian bevonulni katonának? Annyira jól fizetnek?

Figyelt kérdés

Csak olvasom a kérdéseket és égnek áll a hajam. Asztmás vagyok, lehetek-e katona? Koponyaműtétem volt, lehetek-e katona? Leszereltek gerincproblémával, lehetek-e újra katona? -4 dioptriás a szemüvegem, lehetek-e katona? Rosszul hallok, lehetek-e katona? Vegetáriánus vagyok, lehetek-e katona? Öngyilkos akartam lenni, felvágott erekkel bevonulhatok-e? .... :D

Lassan az az érzésem, mintha hirtelen mindenki be akarna vonulni. Áruljátok el, honnan ez a lelkesedés?

2010. jan. 8. 07:59
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

sziasztok

hát én nem tudom de ahogy én utána néztem a magyar katonai 'oktatásnak' csak a Zrínyit meg a Kinizsit találtam meg.

Ezek közül a Kinizsiről semmilyen bővebb tájékoztatást v. ponthatárt vagy ilyesmit nm találtam a felvi.hu-n nmigazán értem h akkor ez most hogy is lenne hogy lehet oda jelentkezni vagy bejutni..ha tudok segítsetek köszi

2010. jan. 11. 18:01
 12/39 anonim ***** válasza:

A Honvéd tiszthelyettes I. szakképesítés/ nappali képzés esetén a jelentkezés feltételei:

Magyar állampolgárság;

18-22 év közötti életkor;

Büntetlen előélet;

Középiskolai érettségi bizonyítvány, vagy annak a folyó tanévben való megszerzése;

„B” kategóriás gépjárművezetői engedély előny (a tanév végén a szakmai vizsga megkezdésének feltétele);

Pályaalkalmassági (egészségügyi alkalmasság) és szakmai alkalmasság

A jelentkezés a lakóhely szerinti illetékes toborzó irodában történik ( [link]

A 2010-2011-es tanévben induló szakok:

Honvéd tiszthelyettes I. :

parancsnoki ágazat, légvédelmi rakéta és tüzér

híradó ágazat, rádióállomás-üzemeltető

(Szolnokon történik a képzés)repülésbiztosító ágazat, rádiórendszer-üzemeltető

műszerész ágazat, lokátor-műszerész

sárkány-hajtómű ágazat, repülőgép sárkány-hajtómű szerelő

2010. jan. 11. 18:20
 13/39 anonim ***** válasza:

18:01

A Kinizsibe a felvételi:

A jelentkezés a lakóhely szerinti illetékes toborzó irodában történik.

Itt megkapod a felvételi időpontot.Előbb azt hiszem Pestre kell menni megcsinálni a fizika felmérést [de ez nem 100%].Ha megfeleltél,menni kell Kecskemétre,itt 1 napon vannak az orvosi vizsgálatok[szemészet,fogászat,fül-orr-gége,vért vesznek,vérnyomást mérnek,urulógia,a nőknek kell citológiai vizsgálat.Azt hiszem ennyi.]Aztán fizikai felmérés.3200 méter futás,2 perc alatt felülés,fekvő [de lehet nem 2 perc alatt,ezt nem tudom biztosra].Attól függően hogy teljesítettél a fizikain,kapod a pontokat.Aztán a pszichológiai vizsgálat.Kell még műveltségi tesztet kitölteni,és 1 pszichológussal elbeszélgetni.2 hét múlva jön a papír,hogy sikerült-e.Ha igen,augusztusba mész be.3 hónap kiképzés.Az érettségiről nem tudok mondani semmit,bocsi.Ha van kérdésed tedd fel nyugodtan.Remélem tudtam segíteni.

2010. jan. 11. 19:49
 14/39 anonim ***** válasza:
2010. jan. 11. 19:59
 15/39 anonim ***** válasza:

sziasztok

köszi szépen a válaszokat :)

hát konkrétabb kérdésem nincs, csak az volt egy kicsit fura, hogy így pl érettségin szerzett pontok meg amiket suliból viszünk magunkkal hogyan számítanak bele,mert erről a Kinizsi honlapján nm találtam tájékoztatást. Meghogy ugye a szakok ponthatárai stb

hogyha megkérdezhetném abban van valami hogy a Zrínyi keményebb mint a Kinizsi?

válaszotokat előre is köszi

2010. jan. 12. 16:14
 16/39 anonim ***** válasza:

A felvételi a Kinizsibe keményebb,viszont a Zrínyi a keményebb suli,mivel egyetem.Meg hát ott hatalmas a túljelentkezés is. :S

Barátnőm mondta,hogy a Zrínyibe kell egy emelt szintű érettségi.[matekból vagy történelemből],de a magyar érettségi jegy is fontos.nem tudom mennyire igaz,Nekem ezt mondta.

2010. jan. 12. 16:56
 17/39 anonim ***** válasza:

16:56

hát majd még utánanézek a felvételiknek hogy most melyik milyen szint.

én úgy emlékszem h nm láttam emelt szintű érettségi követelményt,nekem az angol nyelvvizsga rémlik a Zrínyinél :S

2010. jan. 12. 17:34
 18/39 anonim ***** válasza:

Nem kell emelt szintű, de a ponthatár 2009-ben kb. 385 volt :((((

...bár ha végre normális kormánya lesz az országnak és nem csak állandó leépitések lesznek a Honvédségnél, akkor jövőre a keret is nőni fog, a ponthatár pedig csökkenni :))

2010. jan. 12. 17:44
 19/39 anonim válasza:
Hát szerintem azért mert jól jön valakinek az adreralin és kemény Rambók akarnak lenni aki katona akar lenni.És azért nem fizetnek elég roszúl se
2010. jan. 13. 20:40
 20/39 anonim ***** válasza:
385 és :((( inkább örülnél az nem sok!
2010. jan. 14. 03:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!