Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Vadászpilótának miért nem...

Vadászpilótának miért nem lehet műtött szeme?

Figyelt kérdés
2014. júl. 7. 16:38
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
A politikai éleslátását zavarja.
2014. júl. 7. 16:52
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Mert olyan mértékű G terheléseket kell kibírnia a szemének, amit egy beteg, vagy fércelt szem már nem biztos, hogy elviselne károsodás nélkül. És mivel egy vadászgép nem kis összeg, meg marha nagy károkat tud okozni, ha egy beteg szemű ember hirtelen elveszti a látását és emiatt lepottyan, ezért nem kockáztatnak a pilótaképzés során.
2014. júl. 7. 16:57
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Mivel a gép több milliárdba kerül és nem fogják rábízni olyanra aki nem tudja azt tökéletesen irányítani. Többek között ezért is akarnak automata gépeket. Mert egyrészt kisebb a kockázat másrészt nem kell a pilóta lelkével törődni hogy kiket bombáz le. (mivel általában civileket és olyan embereket kell manapság akik csak rosszkor rossz helyen vannak) szóval drága mulatság lenne rábízni egy látássérültre. Még egy egészséges ember is elszúrhatja.
2014. júl. 7. 17:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Az "automata" gépeket is emberek irányítják, csak "otthonról". Ilyen szempontból az sokszor még megterhelőbb, mert kevésbé képzett emberek, egy kattintással ölnek, ami van annyira megterhelő lelkileg, mintha testközelben lennél.

Én mondjuk arra tippelek, hogy ha már műtötték a szemed, az azt jelenti hogy gyenge volt és romlott, és később is romolhat. És egy pilótát meg nem rövid távra képeznek ki, mert drága mulatság, így gondolom kiválogatják azokat, akik a leginkább megfelelnek hosszú távra.

2014. júl. 8. 00:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem műtötték a szemem.
2014. júl. 8. 15:59
 6/9 anonim ***** válasza:
...és vadászpilóta sem vagy :)
2014. júl. 8. 16:05
 7/9 A kérdező kommentje:
te sem :)
2014. júl. 8. 16:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a lézeres műtétnél marad vissza heg, ami a pilótákat ért nagy G terhelésnél okozhat problémát. Nem olyan ellenálló utána a szem, mintha nem lenne műtve.
2014. júl. 10. 13:01
 9/9 anonim válasza:
Amerikában nem kevés a műtött szemű vadászpilóta. Lévén régóta érdekel a téma, úgy vettem észre M.o-n a legnehezebb az alkalmassági. (Mondjuk Európát tekintve.)
2014. okt. 28. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!