Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ilyenkor mi a teendő?

Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Sziasztok vettem nem rég egy fém detektort földemet át vizsgálni van e valami ott és találtam egy gépfegyvert nem mertem tejesen ki ásni ilyenkor mit kell csinálni vagy kinek kell szólni?
2014. júl. 4. 22:29
 1/2 anonim ***** válasza:

hát ha tényleg gépfegyver akkor nyugodtan kiáshatod nem fog felrobbanni.

Másodszor nagyon szerencsés vagy évek óta foglalkozok fegyverke gyűjtésével adás vételével, ha tudsz akár küldeni képet privátba is akkor megmondom mi lehet az

Egyébként a teendő:

1. hivatalosan hatástalaníttatni kellene:

Be kell szolgáltatni az illetékes hatóságnál.Majd kell tenni egy nyilatkozatot miszerint igényt tartassz rá - ha nem követtek el vele bűncselekményt,ha nem tart rá igényt egy múzeum sem.Megvizsgálják a fegyvert,szakértői nyilatkozat készül.

A hatóság elvégzi a hatástalanítást,műbizonylattal látja el és raktárra kerül.Csak azután veszik figyelembe a beadott igényedet.

Mérlegelik,újabb kérvények,illetékbélyeg,fizetsz,és viheted.Közben jól kiveséznek Téged is,hogy került Hozzád?Van e még ott ahol ez volt?Van e még Neked eldugva esetleg?Mért nem jelentetted azonnal?Mik a szándékaid?

A ügy lefolyásában évekről beszélünk.

2. megtartod és eladod: mert ez Magyarország a fegyvertörvények szigorúak DE nevetségesek, minek hatástalaníttatni az ilyet ami ha világháborús fegyver 70 évig rohadt a földben fegyverfüggő, de szinte biztos már működésképtelen ( de hangsúlyozom vannak fegyverek amik még akár működőképesek lehetnek de ez a ritkább ) hozzáteszem ilyen földből kiásott hatástalanítási papír nélküli roncsokat mindig árulnak vaterán....

3. inkább ki sem ásod és le van a gond

De még egyszer mondom ha küldesz képet be tudom azonosítani akár még azt is megmondom hogy éles-e csak az elsütőbillentyűhöz ne nyúlj mert az ilyen fegyverek vagy töltve vannak mert egy elesett katona is ott van valahol a környéken vagy kifogyott a muníció és azért lett hátrahagyva, esetleg a hidegháborús időszakból szovjet katonák is cseréltek fegyvert erre-arra lehet akkor rejtették oda

2014. júl. 4. 22:46
 2/2 A kérdező kommentje:
értem akkor holnap ki ásom le teszem egy asztalra csinálok róla képet és vissza teszem a helyére mert én eböl gondot nem nagyon akarok ha aszt mondod hogy működik akkor ott hagyom a fenébe ha nem működik akkor beszolgáltatom
2014. júl. 4. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!