Szerintetek ez hazaáruló gondolkodás?
Háború esetén a dezertálókat azonnal kivégzik.
Milyen tudományban és művészetben vagytok jártasak?
A hazaárulásnak megvan a konkrét jogi meghatározása, nem kell rajta filozofálni :)
Én is megtagadnám egyébként a szolgálatot, csak közvetlen önvédelem esetén vagyok hajlandó erőszakot alkalmazni. Remélem hamarosan meghaladjuk ezt az ideiglenes nemzetieskedést, kb. a 19. századig nem is nagyon létezett.
Erre van egyszerűbb megoldás is:Közli hogy vallási okokból nem háborúzhat.Ilyenkor kap felmentést, vagy más lehetőséget(olyan katonai munkát, ahol nem kell fegyvert fogni).Amúgy is jobban jár bárki, ha hívőnek áll, nem pedig katonának.Az öltönyösök meg intézzék el egymás közt.
Persze lehet egészségügyi oka is, hogy valaki katonaságra alkalmatlan, pl pszichés ok.Ha besétál a pszichiáterhez és elmondja, hogy akár le is lőné az "öltönyöst", szerintem simán felmentik...
Ezek csak sorkatonai szolgálat alól mentenének, ha még lenne olyan, de egy háború során nem nagyon foglalkoznak effélékkel.
És ha összefutsz az ellenséggel, akkor meg még annyit se fog érni, hogy te elítéled az erőszakot.
Véleményem szerint nincs olyan hogy hazaárulás.
Egy egy agyament 19. századi butaság, és alapvetően a jobberek kedvenc szófordulata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!