Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Régi csatákban mit csináltatok...

Régi csatákban mit csináltatok volna?

Figyelt kérdés

Filmeken látni, hogy futnak a küzdelembe, illetve ha harcolnak, akkor 1 az 1 ellen

(Ókor, középkor)

Én tuti azt csinálnám, hogy úgy futnék, hogy mindenki lehadjon, aztán vagy elbújnék vagy mindig a sereg leghátulján lennék és oda futnék ahol már nyerésre állunk. Ha meg belekerülnék egy harcba, mindenki küzd 1 vs 1 - be, én meg az ellenfeleket hátba késelném aljas módon.

Most mindenki őszintén, mit csinálna?

2014. jún. 29. 22:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
50%
Pontosan ugyanezt :D, nem vagyok egy bátor ember, ha meg háború van, becsületes se vagyok. De mindenképpen először elbújni próbálnék.
2014. jún. 29. 22:54
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

1: Akkoriban még más volt a mentalitás, és a hősiességért, dicsőségért harcoltak. Ha akkoriban élnél, másképp nevelkedtél volna, másképp gondolkozó emberek között, te is más lennél. Jó példa erre Spárta. A Görög-perzsa, de még a Peleponésszoszi háborúk során is, a spártaiak sosem futamodtak meg. A leírásokból meg lehetett tudni, hogy inkább haltak a csatamezőn, mert az dicsőség volt, mint hogy dicstelenül elmeneküljenek.

Minden csak neveltetés és a környezet kérdése. Nyilván manapság ez a véleményed mert kis beszariknak neveltek.

Mivel nem éltem akkoriban, nem tudom mit tennék. Valószinüleg úsznék az árral, mivel más lehetőség nem igen lenne.

Ha azt hiszed ez úgy müködik hogy odafutsz ahol épp nyerésre állnak nagyon fogyatékos vagy.

Odafutsz aztán megkérdezik melyik Hadúr/földesúr alatt szolgálsz, te meg csak lesnél hogy milyen nyelven makkangatnak ezek.

Rögtön kivégeznének.

Hátba meg kiváncsi vagyok hogy szúrnál bárkit 1 csatamezőn ahol egymás seggébe vannak a katonák.

Majd ha elvégzed az általános sulit, gondolkozz újra a kérdéseden.

2014. jún. 29. 23:09
 3/17 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem a kérdező úgy értette, hogyha mai emberként visszakerülnél oda, akkor mit csinálnál.

2014. jún. 29. 23:15
 4/17 anonim ***** válasza:
74%

3#

Ezesetben valószinü szimplán meghalnék, mivel kardforgatásból nem igazán jeleskedem.

2014. jún. 29. 23:20
 5/17 anonim ***** válasza:
2014. jún. 29. 23:31
 6/17 anonim ***** válasza:
74%
Dezertőrnek nevezik az ilyet és megölik akárki nyer. Viszont ez nem csak akkor ma is így van. Legalábbis börtön minimum de valószínűbb hogy sunyiban lelőnek ha pl miattad halt meg valaki mert nem fedezted.
2014. jún. 29. 23:43
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Harcolnák,nem mondom,hogy nem félnék,de mást nem tehetnék.

Vagy ölsz,vagy te halsz meg,de ha ölsz,sem biztos,hogy nem halsz meg,nem bújkálnák,mert akkor a saját 'vezérem' végezne ki,Ennyi.

2014. jún. 29. 23:57
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Még rímel is...:D
2014. jún. 29. 23:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Harcolnék a végsőkig, hogy a lelkem a Valhallába kerüljön és együtt ihassak az elődeimmel a Ragnarökig
2014. jún. 30. 00:32
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
A lőfegyver megjelenéséig elsősorban alakzatban harcoltak. Ha odakerülnék, azt csinálnám, amire megtanítottak.
2014. jún. 30. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!