Egy olyan országban élek ahol a hadkötelezettség megtagadása 5től 15 év börtönre büntethető . Magyarán szólva, háború esetén kukába dobom a behívó parancsot és otthon akarok maradni felnevelni gyermekeimet, akkor elzárnak. Szerintetek diktatúra ez?
Itt már egyeseknek bejött. Bevallom, a gyk bölcseitől loptam az ötletet.
Ááá...nem. Én inkább Izlandra vagy Kanadába szöknék. Valahova a mesés északra. Nem bírom azt a nagy hőséget. :S
Az első hasznos válasz az 50 -ből.
Szóval eza tarkónlövösdi a statárium.
Azt áruld már hogy szöknél?
Egyik oldalon ugye a front. A többin meg a szigorított őrizet. Alagutat ásnál Kínába? :D
Hát figyelj...próbálkozni szabad. Ahm, tudom, hogy meghalnék a harcban, tudom azt, hogy ti lelőnétek mert nem harcolok. Tehát az egyetlen esélyem ha egérutat nyerek. Ez ilyen 99%, hogy nem happy end. De minden eszközt be kell vetni a túlélésért.
A fenébe mustafa... Most elb*sztad az egész témát. Nem hiszem el, hogy ezt kellett csinálni.
Tarkónlövősdi nem feltétlenül a statárium. Ma már nem divat a statárium:
De ha a KR megfogna ott lő főbe mint dezertőrt. El sem jutnál a statáris bíróságig, még ha lenne is ilyen. Ha mégis akkor meg csak annyival változna a helyzeted, hogy nem a rendész lő főbe az oldalfegyverével, hanem a kivégzőosztag mellbe.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:
A statárium sajátos szabályok alapján történő rögtönítélő bíráskodást jelent. Általában kivételes közrendészeti és közbiztonsági állapotok idején alkalmazzák súlyosabb bűncselekményekkel megvádoltakkal szemben. A latin eredetű elnevezés eredetileg azt jelentette, hogy a bíróság állva hozta meg a döntését, ezért a statáriális bíróságot magyarul lábon álló bíróságnak is nevezték.
A statáriális eljárás során a bírósági tanács egyetlen tárgyalás után egyhangúlag hozza meg ítéletét, ami általában csak halálbüntetés vagy felmentés lehet, fellebbezésre és kegyelemre nincs lehetőség, a végrehajtásra pedig haladéktalanul sor kerül. Alkalmazására (bevezetésére) csak rendkívüli esetekben, az államrendet vagy a közbiztonságot súlyosan fenyegető vagy megzavaró körülmények között kerül sor. Ilyen körülmények különösen a háború, forradalom vagy súlyos természeti katasztrófa.
Hasonló körülmények szükségállapot bevezetésére is alapul szolgálhatnak, de ebben az esetben nem csupán a bíráskodás, hanem az állam egyéb feladatainak ellátását is rendkívüli szabályok határozzák meg.
Hát csak szólok, ha van túlvilág, én biztos vissza fogok járni kísérteni azt, aki lelőtt. Nyugalma nem lesz élete végéig, arról biztosítom. :)
Már ha nem éri őt utol a karmája és nem lövi le ugyanúgy valaki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!