Te büszke vagy a katonáinkra? Ha igen miért, Ha nem miért?
Nos én katona voltam az "átkosban", meg még utána is egy darabig. Nem irodista, hanem "első lépcsős" - ha valaki ismeri még ezt a kifejezést. Azt kell mondanom, akkor sem becsülték sokra a katonákat, csak akkor sokkal többen és sokkal kevesebbért csináltuk. A rendszerváltás után a hadsereget gyakorlatilag felszámolták. Nem csak a létszámot és fegyverzetet csökkentették, hanem ezzel egy időben nem korszerűsítettek sem a kiképzésben, sem a fegyverzetben. Az elképzelés, hogy kisebb profi kiképzettségű és fegyverzetű hadseregünk legyen, csak odáig teljesült, hogy kisebb lett és szerződéses - és nagyobb hányadban nem profi - katonák szolgálnak benne. A létfontosságú fejlesztésekre, kiképzésekre sincs elegendő anyagi fedezet: pénz, üzemanyag, repülőidő, lőszer, stb.
Akkor el lehet gondolkozni azon, hogy lehetünk-e büszkék a katonáinkra? Igen, lehetünk, csak az alapvető szükségleteket nem biztosító vezetésre, politikusokra nem.
Az, hogy hol szolgálnak, az pedig egy másik kérdés. Ha itthon is megkapnák azt az illetményt, valószínűleg kevesebben jelentkeznének külszolgálatra. Aki viszont odamegy, az nem válogathat a feladatok között, hogy őrizzen, építsen vagy lőjön. Érdekes lenne, ha minden feladat előtt gyűlésen döntenék el, hogy ki és mit csináljon.
Én a 14 éves hozzászólónak csak azt tudnám tanácsolni, hogy a lelkesedéstől csillogó szemét azért néha törölje is meg és beszéljen olyan emberekkel, akik már szolgáltak vagy most is szolgálnak a seregben, netalán még külföldi misszióban is szolgáltak, és csak ezután döntsön.
Nos, azért itt elég sokan egy burokban élnek. Az egy nagyon tiszteletre méltó dolog, hogy egy ember, ha a sors úgy hozzá, hajlandó fegyverrel megvédeni a hazáját, ezért igen büszkék lehetünk a katonáinkra.
Azokat akik nem tudnák, felvilágosítom, hogy NATO tagország vagyunk. Kötelességünk menni, ha az USA megy, vagy bármelyik másik tagország. Csak így tud működni az a rendszer, ami létre lett hozva, ha esetleg majd nekünk lesz szükségünk segítségre, ők is jönni fognak.
A katonák pedig jó fizikumú egészséges emberek, akik adott esetben fegyverrel meg tudják védeni az országot. Mint említettem ezt tiszteletre méltó.
Azt a rakás szitkozódást és lebecsülést pedig megnézném, hogy az életben mikor mondanátok egy katona szemébe :) ez szerintem már sokat elárul róluk :)
"Te büszke vagy a katonáinkra? Ha igen miért, Ha nem miért?"
Nem. Egy nagy hülyeségnek tartom a jelenlegi formájában. Ha nem kapnak elegendő pénzt, nem tudnak megvédeni minket, civileket. Márpedig nem kapnak, ez kihat a felszerelésre (silány), az emberanyagra (alja), meg a honvédségnél megkapható fizukra (gyenge, kevés).
Egyébként sem kell egy 10milliós se, p.i.c.s.a kis országnak katonásdit játszani, mert a nagyobbak elharapják a torkunkat. Én békében akarok élni, de ha ne adj' isten kitörne valamiféle globális háború, minden nálunk erősebb nemzet röhögve lerohanna bennünket, így aztán nincsen értelme erőlködni. Feloszlatni az egész vicchonvédséget, és reménykedni abban, hogy nem lesz soha többé háború. A pénzből meg, amit elfostunk eddig évente erre a fölöscélra, tehetségesebb tanárokat rekrutálni a gyermekeinknek.
1: A honvédség nem a háború miatt van jelen pillanatban főként. Azért van, mert ha szükségállapot van, pl mint a vörösiszap katasztrófa, akkor legyen kinek mentenie a dolgokat. Kiváncsi lennék hogy a vicchonvéd lánctalpasok nélkül hogyan mentették volna ki az embereket, illetve a jármüveket a vörösiszapból...
Ilyenkor jó ócsárolni minket, de azért ha gázban vagytok rögtön jön a sírás, hogy miért nem tesz senki semmit... :)
"A pénzből meg, amit elfostunk eddig évente erre a fölöscélra, tehetségesebb tanárokat rekrutálni a gyermekeinknek."
Annyi pénzt elcsesz a kormány baromságokra, elsikkasztja, hogy abból rég több fizetést kaphatna egy tanár. Attól hogy a honvédség minimális!! költségvetése nemlenne, attól még ugyanúgy semmi nem változna.
De 1 példa: Változott valami azzal hogy a sorkatonaságot kivonták? Mert szerintem marhára csak romlott a forint, azóta, és a fizetések sem hiszem h jobbak lettek. Pedig akkor aztán rengeteg pénzt csoportositottak át...
Kikéne lépni a szüklátókörüségből és rájönni hogy nem azért élsz rosszul mert katonáink vannak, hanem azért mert:
A: nem teszel semmit, csak sirsz hogy rosszul élsz
B: Nem tanultál, nem mentél OKJ-re, csak elvárod h eltartsanak, és csodálkozol hogy nemmegy ennyi ingyyenélő mellett
C: A kormány kicseszett veled. Ez viszont nem azok hibája, akik segítenek ha árviz van...
Nem vagyok rájuk büszke. Nem a mi katonáink, hanem az ország zsoldosai.
Sokan vannak, és fölöslegesen sok pénzt visznek el.
"A: nem teszel semmit, csak sirsz hogy rosszul élsz
B: Nem tanultál, nem mentél OKJ-re, csak elvárod h eltartsanak, és csodálkozol hogy nemmegy ennyi ingyyenélő mellett
C: A kormány kicseszett veled. Ez viszont nem azok hibája, akik segítenek ha árviz van..."
Hogy mersz ilyesmit feltételezni rólam, te szerencsétlen?
Mérnök vagyok, olyan állással, hogy 3 napot kell csak dolgoznom a héten. Különb vagyok 100 honvédnél, mert én termelő munkát végzek, az én pénzemből tömik be a fölösleges honvédtisztek meg honvédbakák száját a minimálbérközeli, meg a 150-es nettójú tiszti fizetéssel. Csakhogy ez a pénz fájdalmasan hiányzik más területeken. Hja, és persze számoljuk hozzá azt a dellát, amit az államigazgatás honvédelmi minisztériumi része elrak magának, ami mögött meg aztán még csak honvéd s.egglógatás sincs, hanem konkrétan semmi nincs!
Na ez fáj, ez az undorító. Le a honvédséggel, nyomjuk bele az adópénzt valami hasznosba.
Kérlek fejezd be az ellenségeskedést.
Elhiszem hogy az életed szörnyű és mindenki utál, de ezért ne a katonákat tedd felelőssé.
Újra kérdezem:
LÁTTÁL VALAMI VÁLTOZÁST AZ ADÓÜGYEKBEN 2004 ÓTA?
Kevesebb adót fizetsz?
Pedig a honvédeink száma 100.000-el kevesebb. A gépek állománya is kicsi.
Tehát kevesebb adót fizetsz? Mert én nem. Inkább többet.
Semmi nem változna.
Lehet sírni hogy le a honvédséggel, de ez kb annyit érne neked hogy semennyit.
Az adó ugyanúgy magas lenne, és te semmi fejlődést nem látnál az ég világon, mivel nem olyan helyre vonnák el a pénzt ami nekünk embereknek jó.
ma 15:00
Ne aggódj, okostojás, én ugyanúgy nem olvasom el, amit te írsz, mint ahogyan te sem, amit én.
"Pedig a honvédeink száma 100.000-el kevesebb. A gépek állománya is kicsi. "
Még csak erre: a nyakadat vágnám el azért az arcátlan pimaszságért, hogy a sorköteles, érted, ERŐSZAKKAL BEVITT derék, becsületes magyar embereket a szerdzsókhoz hasonlítgatod, ezekhez a mai "honvédekhez".
Ezt a büntit csak úgy alanyi jogon megelőlegezném a hozzád hasonló ripacsokkal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!