Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen lelkületű és szellemisé...

Satilla kérdése:

Milyen lelkületű és szellemiségű emberek mennek el katonának?

Figyelt kérdés
Kissé álságosnak és fölöslegesnek tartom a hadsereget és a katonaságot.
2014. ápr. 21. 08:24
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Sokféle nézőpontból látjátok a dolgot, és ez a jó!
2014. ápr. 21. 19:15
 32/42 anonim ***** válasza:
0%
Na ki vagyok?
2014. ápr. 21. 19:23
 33/42 anonim ***** válasza:

Ezt így nem lehet általánosítani. Ezerféle ember ezerféle okból állhat be a honvédséghez.

Van, aki hazaszeretetből, van aki a korai nyugdíj miatt. Vannak simán fegyverb_zi military-fanok, vagy olyanok, akik ott ragadtak a sorkatonaság után.

Akad a fegyelmet szereti, míg mások csak legálisan akarnak emberekre lövöldözni.

Szóval, mindenkinek más.

2014. ápr. 22. 01:17
 34/42 anonim ***** válasza:
Irány fogkefével felmosni a mellékhelyiséget! Egy, Keddő!
2014. ápr. 22. 10:40
 35/42 anonim ***** válasza:
Akadnak olyanok is akik a civil élet elől menekülnek.
2014. ápr. 22. 11:03
 36/42 Salamon Bálint ***** válasza:

"A katonaság -eredetileg- a harcászattal kapcsolatos. Emberek leölésével, pusztítással..."

Nyilvánvalóan nem vagy tisztában a hadsereg céljával.

2014. ápr. 22. 14:43
 37/42 A kérdező kommentje:

S. Bálint: Van ugye támadó és van védekező hadsereg..

A polaritás élteti a rendszert. Az emberi félelem és birtokféltés-birtokszerzés áll a hátterében..

2014. ápr. 22. 17:25
 38/42 anonim ***** válasza:

NEM VAGYOK HAJLANDÓ VÉGIGOLVASNI EZT A SOK SZARSÁGOT AMIT IDE ÍRTATOK tisztelet a kivételnek

Most voltam felvételin, hihetetlenül pozitívan csalódtam, értelmes együttműködő, segítőkész intelligens emberekkel voltam együtt a felvételin és voltak altisztisek is és hivatásos / szerződésesek is. Bár én nem jutottam be slő körben egyáltalán nem vagyok irigy hogy a többiek bejuttottak, látszott az elszántság rajtuk többen már 2-3-ra próbálták meg- csak összehasonlítás képpen több osztálytársam is rendőrnek készült Körmend vagy NKE, majdnem összeverik egymást amiért valaki bejutott de a másik nem, amiket meséltek a Körmendis felvételiről...... ahhoz képest a honvédség a menyország, a hadsereg nem fölösleges ennyi erővel nem kell tűzoltóság sem mert most per pillanat nem ég semmi / nincs tűz,- na de ha holnap lesz akkor porig ég a város ?

2014. ápr. 22. 19:37
 39/42 anonim ***** válasza:

Ahogy leírták, sokféle ember van ott sokféle motivációval. Bár én is úgy érzem, vannak problémák is, olyan emberek is, akiknek a stabil, biztonságos egzisztencia a legfontosabb, és nem érdekli őket a teljes kép, tévesen értelmezik a saját szerepüket (alsóbb szinteken), és szakmailag képzetlen, alkalmatlan vezetők (felsőbb szinteken). De ez csak egy szelete az egésznek és nem szabad általánosítani.

Aki pedig kintről hőbörög, hogy az egész állományt leostobázza és leingyenélőzi stb. az inkább magát minősíti.

Szinte minden sikeres ország nagyon fontos a honvédelem és a nemzeti hadi képességek fejlesztése és megőrzése. Mellette pedig a társadalomban kifejezetten nagy presztízs és tisztelet övezi ezt a réteget. A társadalom pedig a katonai vezetőkben bízik meg a legjobban a vezető rétegek (politikusok, üzleti világ, klerikália) közül.

Nálunk hála az 50 év kommunizmusnak és az utána levő elcseszett transzformációnak ez a dolog nagyon kisiklott.

Van egy körforgás szerű csapda, a civil ember lenézi a honvédet, a honvéd meg lenézi a civilt. Ezáltal már az is kontra-szelektálódik, hogy hogy ki áll be a honvédségbe.

Mindkét oldalon meg kéne változnia a gondolkodásmódnak, hogy ez az ördögi körforgás megálljon.

2014. ápr. 23. 11:05
 40/42 anonim ***** válasza:
Lassan kezdem elveszíteni a fonalat, hogy a katonaságról beszélünk vagy a Green Peace-ről.
2014. ápr. 23. 11:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!