Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen lelkületű és szellemisé...

Satilla kérdése:

Milyen lelkületű és szellemiségű emberek mennek el katonának?

Figyelt kérdés
Kissé álságosnak és fölöslegesnek tartom a hadsereget és a katonaságot.
2014. ápr. 21. 08:24
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
21%

Ti nem értitek a csapatjáték működését.

'Minek vegyem fel az utcán azt az 1 darab szemetet, miközben a maradék 1000 darab ott marad? Nem változik semmi.'

Ha mindenki felveszi a maga 1 darab szemetét, sőt akár el se dobja, akkor tiszta lesz a környezet. De amíg az a gondolkodás megmarad, hogy én azért nem, mert más se, addig itt nem lesz fejlődés, mivel mindenki "én"-nek hívja magát. 'Én azért nem, mert a másik sem.'

2014. ápr. 21. 16:56
 22/42 anonim ***** válasza:
A szemét nem fogja megerőszakolni a gyereked.A szemét nem fogja kirabolni a családod és a szemét nem fog megölni.
2014. ápr. 21. 16:58
 23/42 Gugu Gabor ***** válasza:

Nézd ha mondjuk 100 éve béke lenne mondjuk CSAK Európában, akkor azt mondom hogy igazad van, de a jelenlegi példa azt mutatja hogy jelenleg ép az ukránoknál van balhé nem olyan rég ép a déli szomszédunkban gondolták úgy az emberek hogy lövöldöznek egymásra. (csak hogy ne menjünk messzebb)

Nem az esztelen fegyverkezés híve vagyok nem kell nekünk F22 meg mit tudom én mi, de ugyan ekkora melléfogás lenne kidobni mindent.

Egyszerűen az emberiség nem érett meg még a teljes lefegyverzésre.

2014. ápr. 21. 17:06
 24/42 anonim ***** válasza:
0%
Én sosem a becsületességét vitattam a katonáknak, én csupán annyit állítok, hogy nagyon ostobák. Megoldásból mindig végtelen sok van. Minél intelligensebb valaki, annál ügyesebben választ a lehetséges megoldások közül, hogy a lehető legtöbb szempontból jó legyen az eredmény. Még mindig várom a válaszaitokat a # 13-as válaszomban leírt feladatra. Nem evidens a válasz, de nincs benne trükk sem, mivel attól, hogy valaki okos, ugyanúgy lehet becsületes. Gondoljátok át a sorrendet.
2014. ápr. 21. 17:08
 25/42 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Úgy érzem hogy ez (már megint) egy parttalan vita lesz.

Szóval hajrá irány az ENSZ, ha sikerül elérned hogy a világ összes országában szereljék le a hadsereget személyesen fogok gratulálni bocsánatot kérni és meghívlak egy kávéra sörre vagy amit szeretnél...

2014. ápr. 21. 17:20
 26/42 anonim ***** válasza:
0%

Ez már előrelépés, ha egyetértünk, hogy jobb lenne a háború ha nem lenne, hanem helyette valami hasznosat csinálnánk.

Feladni én azért nem szeretném, mert látom értelmét a vitának. Szerintem a legerősebb befolyásoló tényező, ha úgy tetszik a legerősebb hatalom jelenleg a világon az emberek gondolkodásmódja, ez dönt mindenről. Maugli csak ugatni tanult meg, de csak azért mert senki nem tanította meg beszélni. Ráadásul bárhol ismerem meg emberek véleményét az nagyon feltűnő, hogy kevés a rosszindulatú indíttatású ember. Az indíttatás alatt az őscélt értem, amiből kiindul a többi gondolat. Akárhol járok a világban(főleg virtuálisan) szinte csak jó szándékú emberekkel találkozom, pedig van ellenségeskedés egymás között, azok között akik között jártam, de az főleg a meg nem értésen alapult. Van is egy ilyen megfigyelhető összefüggés a világon, hogy egy csoport, nemzet minél jobban tudja értelmezni a többieket, annál sikeresebb. A kedvenc példám Svédország.

2014. ápr. 21. 17:32
 27/42 anonim ***** válasza:
Én egy másik 78%-os vagyok és katona is vagyok. (Az utókornak írom, hogy most, amikor írom 78%-om van, ne tévesszen meg a tény, hogy amikor olvasod már 45%) Bárcsak lehetne egy hivatkozást tenni a mindenkori százalékos értékelésemre és akkor nem kellene magyarázkodnom.
2014. ápr. 21. 18:24
 28/42 anonim ***** válasza:

Amíg léteznek olyan diktatúrák, mint Észak-Koreában, de akár említhetnénk a balhés Oroszországot, hogyan lehet elvárni azt, hogy az országok lefegyverkezzenek? Minden országnak szüksége van egy hadseregre, ha netán valamelyik ország megfenyegeti az EU államait, vagy a NATO tagokat.

Az meg, hogy lehordjuk azokat a katonákat, akik tettek le homokzsákokat, az elég nagy szégyen. Kíváncsi vagyok hány önkéntes érkezne azokról a vidékekről, akiket nem fenyeget a Duna áradása (én is pakoltam zsákot, mert esztergomi vagyok, ahol elég nagy volt a káosz).

2014. ápr. 21. 18:59
 29/42 anonim ***** válasza:
28-as vagyok, csak azt szeretném jelezni, hogy hiába vagyok én is 78%-on nem én vagyok az aki a 26. illetve a 27. választ írta.
2014. ápr. 21. 19:00
 30/42 Marczell ***** válasza:

Szerintem mindaddig szükség lesz fegyverekre amíg létezik egyetlen olyan ember a Földön aki más emberek kárából húz hasznot.

Valszeg amíg ember az ember addig lesznek háborúk.

2014. ápr. 21. 19:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!