Milyen lelkületű és szellemiségű emberek mennek el katonának?
"Csak kár, hogy erre a feladatra az én pénzemből fizetnek téged egész évben."
Neked öcsém nincs pénzed. Ingyenélő senkiházi vagy.
A primitív emberek fontos ismérve, hogy képtelenek a fejlődésre. Ha ki akarjátok deríteni primitív-e valaki, kérdezzétek meg tőle hogyan látja a saját jövőjét.
Tehát katona, fütty, hogyan látod a jövődet?
Segítségképpen 3 válaszlehetőséget adok, a te feladatod csupán annyi, hogy sorba tegyed azokat kezdve a legprimitívebbel.
1: Maradjon minden a régiben!
2: Fejlődnie kell a hadiparnak, csúcstechnológiák bevezetésével, hatékonyság növelésével!
3: Fejlődnie kell az értelmi szintemnek, és be kell látnom, hogy primitív létem egyetlen értelme, a határ túl oldalán lévő másik primitív katona léte, aki ugyanúgy az ellenséggel harcol!
Szerintem teljesen változó hogy milyen emberek mennek el katonának. (van aki hivatástudatból, van aki a kihívást keresi/kaland vágy, és persze van akinek ez egy menekülési út)
Az hogy mennyire felesleges az egy elég relativ fogalom, szerencsére nem volt rá szükségünk, de az utóbbi pár évben volt egy két olyan helyzet amikor azért ha kevesen voltak is jól jöttek . Viszont tipikusan nem az az intézmény ami ha kelleni fog (ne kelljen de ki tudja mit hoz a jövő) akkor fél év alatt felépítünk, összerakunk.
Az hogy a honvédségnek ilyen a megítélése idehaza az inkább egy szociológiai probléma, és jelenleg sajnos mint állami "cégnél" a honvédségnél is fontosabb a pénzek lenyúlása mint a munka és hogy változtassanak ezen.
Addig a pontig mindenki el tud jutni, hogy az volna a cél, hogy lefegyverkezzen a világ és végre kezdjen el építkezni mindenki?
Tudom, hogy ezzel lejjebb adtam az előző két kérdésemben felvázolt lehetőségek egy részét, de olvasva a hozzászólásokat meg kell elégednünk ezzel a közös nevezővel, sőt örülni kell neki, minthogy még abban sem vagyok biztos, hogy ebben egyetértés van.
Szerintem az oroszok, Indiaiak, Törökök, Izraeliek, de még az Indonéz szigetvilág 1 része is elég fejlett.
Hülye megitélés amit te beszélsz. "lefegyverezni mindenkit" Ennyi erővel fegyverezzük le a rendőröket is, és történjen mindenhol az amit szeretnének! Oroszo. adja fel csecsenföldet, (majd kb még 2-3 tucat hasonló kis kaliberű területet az országon belül mert hát ha 1 valaki kiharcolta a szabadságot akkor mindenki)
Ezután miután mindenki lefegyverezte a katonaságát jönnek a szélsőségesek akik megszerzik a hatalmat és újra felfegyverkeznek csak éppen kicsit rosszabb lenne a dolgod mint addig.
Sőt ha már ennyire libsi vagy, mint mondtam fegyverezzük le a rendőrséget is és a bünöző nép nyugodtan farkalja meg a nőket, raboljon ki mindenkit, hiszen minek a sereg, minek a rendőrség, minek a fegyver?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!