Mik lennének a hatásai egy esetleges 3. világháborúnak?
Konkrétan két forgatókönyvre szeretnék véleményeket kérni:
a.) A világ vezetőinek van annyi esze, hogy teljességgel mellőzi az atom használatát, így csak a "hagyományos" fegyverekkel hadakozva zavarnák le. Hány embert rántana magával, és melyik nagyhatalmak feszülnének igazán egymásnak. Egyáltalán eléggé érettek arra a vezetők, hogy elkerüljék az atomfegyverek pusztító hatását?
b.) Valaki megnyomná a "nagy piros gombot", és a zéróval tenné egyenlővé a mai életformák nagy részét. Vannak olyan területek, amelyek viszonylag védettek maradhatnának, esetleg utána még elképzelhető lenne az élet a Földön?
Kicsit lehet, hogy hülyén hangzanak a kérdések, de kíváncsi vagyok rá, hogy más embereknek mi a véleménye erről.
Az atom elkerülhetetlen lenne.
Ha kelet állna nyerésre, akkor a nyugat lőné ki az atomot, ha nyugat állna nyerésre, akkor keleten nyomnák meg azt a nagy piros gombot.
Szerintem ha a háború(úgy mint az 1.,2.) több évig elhúzódik,s már mindenkinek nagyon elege van (már mint a köznépnek) a háborúból,a végén megint egy atomcsapás döntené el a háború kimenetelét.Kérdés,hogy aki bekapja az atomot,az ad-e válasz csapást,vagy belenyugszik,s azt mondja,hogy most mi vesztettünk,de legalább nem írtjuk ki az emberiséget.
Tehát a legnagyobb kérdés szerintem,hogy lesz-e atom háború a 3.világháborúból,mert hogy lesz 3. ,úgy hiszem.
ne aggódj!
ha kitörne egy világháború, akkor közép-kelet-európa rögtön csődbe menne, mert jelenleg az orosz gáznak nem igazán van alternatívája, és a csap elzárásával komoly előnyre tenne szert egy elhúzódó háborúban
így téged rohadtul nem fog érdekelni, hisz a térségnek megint hinta-politikát kéne fenntartania, hogy esélye legyen a túlélésre
Ha csak az emberiség birtokában lévő atom-, vegyi- és biológiai fegyverek 10%-át bevetnék (amilyen mániákusak tudnak lenni a vezetők, én nem hinném, hogy ne vetnék be) akkor nem az lenne a kérdés, hogy milyen lenne a gazdaság hanem, hogy lenne e még emberiség.
Én úgy gondolom az emberiség előbb vagy utóbb önmagát fogja kiirtani.
most zajlik az erőpróba, és az egyezkedésekből nagyon úgy tűnik hogy a nyugati hatalmak meggyengültek, oroszország pedig nyeregben van.
az a kérdés, mikor lesz elege végleg valamelyik oldalnak, és a támadás mellett dönt.
ebben a háborúban nem annyira a néptömegek fognak háborúzni, hanem itt inkább a néptömegek lesznek az elszenvedői a katonai csapásoknak, atomrobbantások, biológia és vegyi fegyverek.
de összességében, kína, india, irán , pakisztán is tudna meglepetéseket okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!