Csak én gondolom úgy hogy Németországban nincs akkora bűntudat keltés mint itt?
Igen, csak te gondolod úgy.
Ugyanis rendes ország tisztel elveket, és a jó erkölcsöt.
Ennek jegyében kimondja, hogy mi a bűn, és mi nem. Ha pedig a korábbi kormánya, vezetői bűnt követtek el, akkor azt vállalja, és közben nevel is.
Amit te csinálsz a kérdéseddel, az a sz.r maszatolása.
Amit minden jóérzésű magyar ember is elítél.
Mert vannak egyértelmű dolgok. Például a sz.r, vagy a rasszizmus. Avagy a butaság.
Mindháromból példát adtál, kérdező.
Ha a kereszténységre akarsz kitérni akkor rosszul teszed. Valószinünek tartom h gőzöd sincs mi az a biblia. Mivel hiába hogy kivégezték jézust de a bibliában benne van hogy a Zsidók isten népe és hiába tesznek bármit őket csak és kizárólag az úr büntetheti. (amit meg is tesz) Azonban te ezt nem teheted meg.
Szóval a vallási elvonatkoztatásokat haggyuk már ki egy politikai kérdésből légyszives.
Én is félig német vagyok, apám Nyugat-Németországból származik, egyáltalán nem érzi magát bűnösnek és én sem.
Sőt, büszkék vagyok a származásunkra.
A zsidók meg elmehetnek a francba.Most is ugyanazt csinálják, mint a 20-as években, semmit sem változtak.Ők maguk a viselkedésükkel is hozzájárultak a Holokauszthoz.
Most sem akarnak megváltozni, ne is csodálkozzanak, hogy annyian utálják őket.
"Elég megnézni az Octoberfestet, 15 éve senki nem öltözött be német népviseletbe, mostanában meg rengeteg német beöltözik."
Bajorországban élek (gyengébbek kedvéért: ez Németországban van, délen).
Itt az emberek képesek arra, amire a magyarok valami miatt nem:
- büszkék arra, hogy bajorok (németek) - mindenhol kaphatsz bajor/német zászlót, a termékekre ráírják büszkén, hogy bajor/német,
- DE közben nem gyűlölködnek más népek, más rasszok ellen, melegek ellen, hanem teljes mértékben elfogadják őket.
Itt minden sarkon van egy katolikus templom, szentek szobrai a házakon, rengeteg feszület mindenfelé, rengetegen járnak templomba - és a kereszténységüket nem gyűlölködésre, rasszizmusra, homofóbiára használják.
Volt nemrég egy felmérés, miszerint az emberek nagy része kereszténynek vallja magát, DE nem ért egyet az egyház homofób politikájával, a nők elnyomásával és az egyéb középkori mémekkel.
Lehet így is csinálni.
Kicsit ki kéne kukkantani néha Abszurdisztánból, hogy máshol hogyan mennek a dolgok. Mert ami otthon elképzelhetetlen, az odakünn gyakran már javában működik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!