Mennyi időre sorozták be a férfiakat Németországban, mikor kötelező volt? (2011-ig)
kedves kérdező!
csak a haza megtámadása esetén volt kötelező a katonai szolgálat
ez egyébként úgy tudom, hogy nálunk a mai napig így van, csak a békeidőben való sorkatonai szolgálatot törölték el
2011. július 1-jével megszűnt a hadkötelezettség Németországban.
A kötelező katonai szolgálat hosszát a német egyesítés óta 18 hónapról fokozatosan fél évre csökkentették Németországban. Számos katonai vezető azonban a hat hónapos szolgálatot már elégtelennek tartotta a katonák megfelelő kiképzésére.
Első válaszoló, tudtommal kötelező volt 2011-ig Németországban is, ahogy pl. 2004-ig Magyarországon is, nem csak akkor, ha támadás volt. Vagy tán nem így van?
Második válaszoló: mármint Németország egyesítése (1871) vagy az újraegyesítése (1990) óta? Igazából ez nekem mindegy, a lényeg, hogy 95/96-ban akkor 6 hónapot kellett csak kötelezően katonáskodni?
Illetve érdekelne még az is, hogyha valaki akkor továbbtanult egy egyetemen/főiskolán, akkor neki is menni kellett? Vagy neki akkor csak rövidebb időre? Továbbtanulás előtt vagy után?
Az újraegyesítése (1990) óta.
Arra nem találtam infot, hogy a "fokozatosan" milyen ütemben ment végbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!