Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen szakirodalmat ajánlanát...

Milyen szakirodalmat ajánlanátok az amerikai polgárháborúval kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2014. márc. 8. 03:08
 1/4 progizo ***** válasza:
Nekem egy régi könyvsorozatom van, a "Képes történelem". Annak egyik kötete, a "Polgárháború Észak-Amerikában" erről a témáról szól. Könyvtárakban még biztosan megtalálod.
2014. márc. 8. 14:37
 2/4 A kérdező kommentje:

Ne vedd sértésnek, de azt a Képes Történelem sorozatot nem sokra tartom, mivel olyan korban szerkesztették, amiben a marxista magyarázat volt a divat.

Ha fogalmazhatok úgy, olyan kellene, ami rendesen kivesézi a témát ok-okozati összefüggésekkel.

John Keegan-től láttam egy jó kötetet erről, csak az a probléma, hogy ez nincs meg a környéken nemhogy boltban, de könyvtárban se.

2014. márc. 8. 17:47
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Olvastam. Nagyon jó és olvasmányos. Mint az összes többi Keegan könyv.

2014. márc. 9. 19:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Ja, ha kéznél van. Anélkül nem sokat ér.:)
2014. márc. 11. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!