Barbixo kérdése:
Feltétlenül tudnia kell-e úszni annak, aki katonának jelentkezik?
Figyelt kérdés
Bárki bármit tud a katonasággal, jelentkezéssel kapcsolatban mondani, nagyon megköszönném.2014. febr. 28. 07:54
1/10 anonim válasza:
igen, 50 métert kell úszni egy általad választható úszásnemben
3/10 Marczell válasza:
Alkalmassági vizsgán nincs semmilyen úszásnem. Szerintem bekerülhetsz akkor is ha nem tudsz úszni. Lehet hogy később szükséged lesz rá, így érdemes előbb-utóbb megtanulni úszni
4/10 anonim válasza:
"kiválasztáson" ez nagyon tetszik, mintha kidobózni mennél.
Mellesleg alkalmasságin futás, fekvő/huzockodás, felülés van. Azt hogy nem tudsz úszni nem fogják megtudni jelentkezéskor. Hogy később megtudják e? Ezt nem tudom, sajna odáig még nem jutottam el.
De valóban jobb minél hamarabb megtanulni.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Azt esetleg még megmondanátok (ha tudjátok), hogy futásból, fekvőtámaszból, felülesből mennyi kell? (nőknek)
2014. febr. 28. 17:35
6/10 anonim válasza:
Itt számold ki magadnak miből mennyit tudsz.
260 pont kell az alkalmas minősítéshez összesen, de ez lehet úgy is hogy lefutod 12 perc alatt a 3200m-t aztán meg csak 20 fekvőt csinálsz. De egy minimális számnak mindenből meg kell lennie. Ergo: nincs olyan hogy 1 szem fekvőtámaszt csinálsz meg mert a többiből megcsináltad a 260 pontot.
7/10 anonim válasza:
Úszni nem azért kell tudni,hogy katona lehess! Arra bármikor szükséged lehet,tehát szerintem alap. Képzeld ha lezuhan a repülő vagy elsüllyed a hajó vagy léket kap a csónakod pár száz méterre a parttól! Kár volna ezért vízbe fulladni. Nem olyan nehéz megtanulni úszni!
8/10 cl28 válasza:
az úszást csak speciális beosztásokban kérik (pl. búvár), bár hasznos lehet néha, az se gond ha nem tudsz: semmi hátrányod nem lesz belőle... (a magyar haditengerészetnek ritkán süllyednek el hajói, mivel nincs tengerünk se, és ha a repülőd zuhan le, hát nem amiatt aggódnék h tudsz e úszni.....katonaként nem nagyon fogsz repkedni hacsak nem pilóta vagy)
9/10 anonim válasza:
Azért néha repülőszerencsétlenséget is túl szoktak élni. Nem minden repülő kilométerekről zuhan le. Csak sarkítottam, de a lényeg az, hogy jó ha tud úszni az ember. Ha katona, ha nem!
10/10 A kérdező kommentje:
#6 -> Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Igazán hálás vagyok, és persze a többiek válaszát is megköszönöm!
2014. márc. 6. 23:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!