Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményetek arról, ha...

Barbixo kérdése:

Mi a véleményetek arról, ha egy lány katona akar lenni?

Figyelt kérdés
Jelenleg ápolónőnek tanulok. Szeretnék ezután a katonasághoz kerülni, de mindenki az ötletem ellen van.. Miért is ne lehetne/legyen egy nő katona?

2014. febr. 9. 08:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

Vannak 50 kilós férfiak és 100 kilós (nem zsírból) nők is..

Szerintem a probléma inkább a menstruációval van, ami havonta egy hétre elég jelentősen lecsökkenti egy átlag nő képességeit és kihatással van a viselkedésére is a hormonszintek ingadozása miatt. Persze, gondolom meg lehet tanulni ezt kezelni..

Egyébként nem lehet, hogy inkább azzal van baja az ismerőseidnek, hogy az ápolónői végzettségeddel a magánszektorban sokkal jobb lehetőségeid vannak? Én inkább megtanulnék németül és pár év múlva már saját lakásod lehetne, nem azon gondolkoznál, hogy egyrészt vajon kapsz-e hitelt, és ha igen, akkor mit fogsz enni.

2014. febr. 10. 15:01
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Hajrá...vágj bele!! Az én lányom 10 éve az, és nem bánta meg!!
2014. febr. 10. 18:07
 13/22 A kérdező kommentje:

Annyira megleptetek ezzel a sok pozitív válasszal.. tényleg azt hittem, hogy negatív dolgokat olvasok majd, de a válaszokkal sikerült mosolyt csalni az arcomra. Köszönöm szépen!

És köszönet a harmadik válaszolónak a hasznos segítségért is!

#9 válaszoló, mindenféleképpen azon leszek! :D

kürasszír igazad van, azért csak nem lenne sok esélye egy ötven kilós nőnek egy száz kilós férfi ellen, persze fegyver jelenlétében már egyenlő eséllyel indulnának. :D

Az ismerőseim inkább féltenek, főleg egy csomó férfi között. Ez a legfőbb problémájuk.

#12 tényleg nem lehet olyan rossz, ha ő már tíz éve katona. :D

2014. febr. 10. 20:40
 14/22 cl28 ***** válasza:
100%
Ne harcoló beo.-ba menj és akkor nem gond h 50 kilós nő vagy. A fegyver nem egyenlíti ki a különbséget.... el is kell bírni a géppuskát, és oda kell cipelni (békébe ez a többet gyakorolt mozzanat),ahol lövöldözni akarsz vele, na itt lesz nagy előnyben a 100 kilós férfi.... persze a valóságban még egy harcoló alakulatnál se kell - pont ezért - a géppuskát sokat cipelned, max egyszer-kétszer h érezd a törődést. (és igen, aki helyetted kerül majd sorra az nem fog szeretni)
2014. febr. 10. 22:05
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
A 12 es vagyok...ő vendéglátót végzett és mégis efelé kacsingatott. Nagyon jól tette, büszke vagyok rá!
2014. febr. 11. 00:45
 16/22 anonim válasza:
100%
Szerintem ez a feltételezés, hogy egy 50 kilós nő nem tudna egy 100 kilós férfit leteríteni és, hogy nem bírná el a fegyvert teljesen értelmetlen mert a nőnek is vannak olyan előnyei amit a 100 kilós férfi nem tud megtenni és az, hogy elbírja-e a fegyvert az fegyvertől függ. Az, hogy te ápolónő vagy az még előny is lehet mert medic-nek bármikor bealhatsz persze ahozz még majd sok mindent kell megtanulnod!!
2014. febr. 13. 21:02
 17/22 cl28 ***** válasza:
100%
16-os: a kérdés nem az h a példaként felhozott 50kg-os nő és száz kilós ffi egymás ellen mit tud tenni, vagy mit nem. A kérdés az, hogy azonos beosztásban melyikük felel meg jobban a követelményeknek. Harcoló beosztásokban, ha az ÁTLAGOT nézzük (mert kivételek vannak) az utóbbi tudja fizikai előnyét kihasználni... nem harcoló beosztásokban ezek az erények nem olyan fontosak helyettük más tulajdonságok számítanak, köztük olyanok amikben pont a nők a jobbak. A fegyver (és a többi felszerelés) elbírása pedig számít. Pl.: nem mindegy h a géppuskás tudja e tartani a tempót a lövészrajban rohamnál vagy a raj legnagyobb tűzerejű fegyvere nem ér oda magára a harcra.... a tüzérségi lövedékek se túl könnyűek, ha a tüzér nem tudja (vagy csak lassan) felemelni a cuccot, akkor az ágyú se fogja mondani h bumm bummm.
2014. febr. 13. 21:26
 18/22 anonim ***** válasza:
13%

Én nem értem mit keresnél ott.

Szerintem degenerált dolog.

Megölném magam, ha katonaként bármiben is jobb lenne egy nő.

Persze minden nap más pasival lehetsz....ennyi előnye van :D

2014. febr. 14. 23:34
 19/22 anonim ***** válasza:
13%

Mondjuk a magyar katonasághoz beférsz.

Szart sem érnek, mint katona.Oda jó leszel.

2014. febr. 14. 23:36
 20/22 cl28 ***** válasza:

18-as, ne ígérj felelőtlenül.... a katonacsajok többsége egy mosollyal 5 perc alatt több mindent el tudd intézni, mint egy ultrahíró ffi katona több órás kőkemény szívással....

Ha nem vagy min. tábornok akkor kezdheted is felvágni az ereidet, ugyanis akad jó pár csaj akinek magasabb rendfokozata van/lenne mint Neked... és ez eléggé számít....

2014. febr. 15. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!