Nemzetbiztonságilag hogyan áll a paksi bővítés ügye?
10es:
Még mindig várok legalább 5 terméket amit úgy érzel hogy kint el lehetne adni...
Igen! Valamikor agrárország voltunk ma már nem...Már ne is haragudj de pusztán az a tény hogy egy gazda inkább külföldre adja el a megtermelt javait, nagyon komoly jelzés.
A környékemen tucatnyi gazda van, több száz hektáron termelnek gyümölcsöt...nyáron egymást érik a német,litván és francia kamionok. Viszik el az állítólag húú de jó magyar gyümölcsöt.
A legnagyobb kegyelem döfés pedig az, amikor főszezonban olasz és spanyol almát árulnak az üzletek, magyar elvétve akad..az is 20-30%-al drágább árkategóriában. Amíg ilyenek kis mocsokságok vannak, nem nagyon bezsélhetünk agrárországról..vagy legalábbis nekünk nincs belőle hasznunk.
Nem tudom milyen mezőgazdasági termékre gondolsz? Esetleg az eke gyárból avanzsálódott Credo üzemre?
Ma már nem azokat az időket éljük hogy az oroszoknak jó bármi. Már ott is előszeretettel vásárolják a nagy nevű gépeket (John Deere, Ne Holland stb) Aki pedig kevesebbet szán egy új gépre, tucatnyi hazai gyártó közül válogathat. Vagy ott van pl. a Belarus traktor gyár, legnagyobb felvevő piaca Oroszország. Olcsó és viszonylag üzemképes konstrukció..
Ezeket nehéz lenne überelni. Órákig lehetne sorolni hogy mi mindent tud az orosz piac saját maga előállítani, és nagyjából 1 percig hogy mi mindent nem a magyar ipar.
1. szolgáltatások 2. mezőgazdasági termékek 3. know-how-k
4. építőipar 5. gyószerek 6. élelmiszerek 7. gépek
5-öt kértél 7-et írtam. Hogy pontosan mire gondoltam? Hazánk a Bethlen-korszakban sem volt sokkal nagyobb, mint most és mégis kihúzta a szarból az országot. Olyan minőségű mezőgazdasági termékeink voltak, hogy pl. a kukoricát és a búzát a Vatikán tőlünk vette! Németországba exportáltunk iszonyatos mennyiségű agrártermékeket, akkoriban a GANZ az egyik legsikeresebb nehézipari vállalkozás volt hazánkban, villamosok, vasúthálózat stb. A különbség annyi volt, hogy akkoriban az országot hozzá értő emberek irányították! Akik a hazáért akartak cselekedni és nem csak lopni jártak a Parlamentbe! Ne értsen itt félre senki! Egyáltalán nem teszek különbséget per pillanat egyik oldal között sem, mivel mindegyik ugyanazt fújja!
Egyszerűen arra akartam célozni, hogy lehet utálni ezt a kormányt, de akkor ne mindenféle kitalált okokat írjunk le ide.
Paks bővítse jó! Oroszok csinálták az elsőt, úgy lenne jó, ha ezt is ők csinálnák. Én nem úgy közelítem meg ezt a dolgot, hogy melyik párt ötlete volt ez, vagy melyik politikus mondja. Én azt nézem, hogy jó-e ez az ország gazdaságának. Véleményem szerint igen, jó! Akkor meg felőlem Pista bácsi is kitalálhatta Mucsaröcsögéről, úgy hogy közben ő egy bestiálkodó nekrofil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!