Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A ZMNE hallgatóit és katonai...

A ZMNE hallgatóit és katonai OKJ tanulókat megfigyelnek?

Figyelt kérdés

Azt mondta egy spanom, aki ilyen iskolába végzett, hogy mondták neki a tanáruk, hogy ezentúl megfigyelik őket és netes tevékenységüket. Tudnia kell az államnak, hogy mit beszélnek másokkal hadi, katonai fegyverekről stb

Igaz ez ?

A gépüket mind nyomon követik a neten napról napra ? A másik, azt mondta valami robbantási vagy terrorista szakácskönyvet letőlti azt felírják és számon tartják attól fogva örökké és az USA-ban el is mennek hozzá és házkutatást tartanak nála. Itt csak követik. Igaz ez?

2014. jan. 15. 20:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem. Bullshit.

Ráadásul ZMNE nem létezik már, és katonai OKJ tanuló se.

Van olyan hogy nemzetbiztonsági átvilágítás bizonyos beosztásoknál, de az sem ebből áll.

Van a Katonai Biztonsági Hivatal is, de az se csinál ilyet általánosan, csak ha gyanú merül fel, akkor nyomozni kezdenek.

Azt meg hogy az USA-ban mit csinálnak, gőzöm nincs. Ott persze az NSA, mint az elmúlt időszak hírei is bizonyították, kicsit másként dolgozik. De az meg nem csak katonákra korlátozódik, hanem mindenkire.

2014. jan. 15. 20:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Természetesen igaz.
2014. jan. 15. 20:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Katonai OKJ pl a fegyverműszerészt értem.
2014. jan. 15. 21:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát abban önmagában nem sok katonai van. Ott meg végképp teljesen értelmetlen megfigyelésről beszélni.
2014. jan. 15. 21:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Ok, de sima ZMNE hallgatót vagy végzettet így megfigyelnek?
2014. jan. 15. 21:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Attól függ ki. Ahogy írtam az NSA az egész világot megfigyeli függetlenül attól hogy hol van és mi a szakmája.

De a kérdésed egyértelműen arra vonatkozott, hogy Magyarországi hatóságok figyelnek-e meg NKE ösztöndíjas hallgatókat (ismétlem, nincs ZMNE már). Erre mondtam, hogy nem, nincs ilyen. Csak olyan van maximum, hogy a KBH rááll valakire és megfigyeli mert valami olyan gyanú merült fel. Általános megfigyelés nincs, punktum.

2014. jan. 15. 21:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy az NSA figyel terrorista témákat és aki azt írja be a keresőbe arra felfigyelnek, de arra gondoltam, amikor egy embert külön figyelnek, hogy pl Kiss Pista Bp, tégla u. 1-ből milyen lapokat olvasott mult héten
2014. jan. 16. 17:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Alapvetően mindenkit megfigyelnek.

Ezt neked is tudnod kell. Gyűjtik rólad az infókat. A kapcsolataidat, a szokásaidat, a gondolataidat.

Minden hatalomnak ez az érdeke, és mivel nincsenek korlátozva, meg is teszik.

Ne legyenek illúzióid.

Megfigyelnek. Itt is, ott is.

2014. jan. 17. 11:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Konkrétan egy egy embert megfigyelnek, úgy hogy összegyűjtik a szokásait az oldalakat amiket látoghatott ?

Mi értelme van ? 11 millió emberre kb 5 millió ilyen alkalmazott kéne.

2014. jan. 17. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!