(Sziasztok) 13 éves vagyok. Katonának készülök. Milyen a katonai élet? ( Bővebben Lent)
Sziasztok!
Nos én katona szeretnék lenni, Tudom, hogy azt fogjátok (szerintem) írni, hogy menjek rendészeti szakközépiskolába. Nem oda fogok, hanem szakközépiskolába, hogy ha valami nem jön össze, akkor legyen egy szakmám. Ezután szeretnék majd menni katonai fősulira, ahol szerzek egy diplomát. Na de a kérdések (több lesz)
1.:Durva a katonai élet?
2.:A Magyar honvédségnél mennyire veszélyes?
3.:Milyen a katonai élet?
(3,5*).:Tudtok adni esetleg tanácsot?
4.:Az kizáró ok lesz, ha mellkas zavarom, fokozott hát kyphosisom, és lúdtalpam van?
Szerintem ilyen fiatalon még ennyire ne éld bele magad, még számtalanszor úgyis újra kell gondolnod és lehet teljese más fog érdekelni 1-2 év múlva.
Most maximum annyit tehetsz, hogy a Debreceni Gábor Dénesbe jelentkezel, vagy olyan iskolába, ahol van katonasuli program (katonai alapismeretek oktatás).
A kérdéseidre nem tudok neked jó választ adni, mert nem tudsz mihez viszonyítani, nincs még megfelelő rálátásod a dolgokra, hogy értelmezni tudd ezeket. A kérdések alapból nem jók. Mit jelent neked hogy "durva"? A veszélyesre mondhatom, hogy nem, ha a testi épségedet félted.
Az egészségügyi alkalmasságra 7/2006. (III. 21.) HM rendelet vonatkozik és a honvédségi orvosok ez alapján végzik és értékelik az alkalmassági vizsgálatokat. Mint láthatod elég bonyolult táblázatok vannak, ami beosztási lehetőségek és a különböző betegségek súlyossága szerint osztályoz. Szóval távolról, vizsgálat nélkül még egy orvos se tudná megmondani, hogy alkalmas vagy e... főleg, hogy még sok-sok év van amíg odakerülsz, és ebből sok még kezelhető, gyógyítható.
Egyértelműen foglalkozz már most az egészségeddel és szakorvosok segítségével kezeltesd amit lehet, mert naív tudásommal ilyen fiatalon ezek még mind gyógyíthatók felnőtt korig.
Később is amúgy teljesen logikusan az kizáró ok, ami akadályozza az adott beosztásban a tevékenységed, egyszerűen képtelen lennél a feladataidat ellátni. Minden olyan nem lesz kizáró ok, ami nem zavarhat munka közben.
Utolsó álaszoló
Nyomd már el magad tesó! Hallod, nem azért szeretnék lenni katona, mert a játékokban vannak, és olyan háborút szeretnék. Nem ismersz de mindegy.
csá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!