Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mivel váltanátok az AK-63-asok...

Mivel váltanátok az AK-63-asokat és AMD-65-ösöket?

Figyelt kérdés

a) AK/AKS-74M

b) AK-103/105

c) AK-12

d) H&K G3

e) H&K G36

f) H&K M416/M417

g) FN FAL

h) FN F2000

i) FN SCAR-L/H

j) Colt M16/M4

k) Remington ACR

l) IMI Galil

m) Steyr AUG

2014. jan. 13. 18:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Miért akarnád egyáltalán lecserélni ezeket a fegyvereket?

Mi a problémád velük?

2014. jan. 13. 18:28
 2/11 A kérdező kommentje:

Mert talán olcsóbb az új fegyver beszerzése, mint a meglevő modernizáltatása ?

A jelenlegi fegyverek el vannak avulva és használódva, meg a modernizálással túlsúlyossá váltak. Kétezer lövés után fel kellett függeszteni a modernizált Kalasnyikovok haditechnikai ellenőrző vizsgálatát. A fegyverek tízezer lövés után darabokra estek volna.

2014. jan. 13. 18:35
 3/11 anonim ***** válasza:

Az AK-63-asokat nem szívesen cserélném le, új fegyverek gyanánt meg szóba jöhetne az FN SCAR, az AN-94 és az AK-74, esetleg G36, vagy Steyr AUG. Természetesen mivel a beszerzési árakról semmit nem tudok így nyilván nem állíthatok fel sorrendet ezek között. Mindazonáltal az AK-63 modernizáció kapcsán annyit, hogy szerintem legalább 30%-al olcsóbban meg lehetett volna ezt oldani, ha az üzleti érdek, mint szempont nem jelenik meg. A modernizálás mellett szól egy olyan érv is, hogy a 63-asok közül sok gyakorlatilag vadonatúj, használatlan állapotban van.

Az AMD-k (ha még vannak) viszont már közel használhatatlan állapotban vannak. Tudtommal jó részük oda is lett ajándékozva az Afgán rendőrségnek.

2014. jan. 13. 19:01
 4/11 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva egy koppintásnak jobban örülnék. Valahogy nincs kedvem tömni egy amerikai zsidó vagy egy orosz oligarcha fegyvergyáros zsebét. A gépek megvannak hozzá.
2014. jan. 13. 21:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Csak érdeklődés szinten kérdezném tőled milyen alapon ítéled meg hogy ezek a fegyverek "elavultak"? Nem a modernizált verzióra gondolok természetesen!! Mennyit használtad bármely típust? Most ha lehet ne a pc-s, konzolos tapasztalataid oszd meg velünk ha lehet!!
2014. jan. 14. 01:28
 6/11 anonim ***** válasza:
HK 416
2014. jan. 14. 17:28
 7/11 Salamon Bálint ***** válasza:

A jelenlegi gépkarabély valóban nem felel meg a kor követelményeinek.

A váltótípus biztosan nem orosz lesz, így az AK-k ki is esnek. A Galil a kora miatt esik ki, ahogy a FAL, AUG és a G3 is.

F2000, SCAR, ACR nagyon drága, nem véletlenül csak spec alakulatok használják.

Mi marad?

G36, HK 416, M4/M16.

2014. jan. 14. 19:49
 8/11 A kérdező kommentje:

Volt alkalmam tesztelni

- az AK-74-est

- a Galil-t

- a G36-ost

- H&K M416-ost

- Remington ACR-t

A tesztelt fegyverek eleve el vannak látva szereléksínnel, jobban kontrollálhatóak lövés közben. A Combatgear Blog szerkesztőjének az egyik közeli ismerőse vagyok, s így volt alkalmam tesztelni őket.

2014. jan. 14. 20:49
 9/11 ¡Converse! 182 ***** válasza:
Én sajna nem tudtam ki próbálni eggyiket sem . Ha lenne rá lehetősége az országnak akkor inkább saját fejlesztés lenne a legjobb. A fentiek közül innkább az ak100as széria tűnik jónak(ak12,ak101,ak103,ak108). Azért erre gondoltam mert ezek a fegyverek megbízhatók és a modern követelményeknek is bőven meg felelnek.Másfelől ezekre könnyebb lenne az átállás mint egy nyugati fegyverre . Nem vagyok katona , ez csak egy civíl véleménye... Amúgy meg szerintem a honvédségnél már nincs rendszeresítve az and , Tudtommal el ajándékoztuk a nagy részét.
2015. máj. 12. 10:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyikre se,nem hiába népszerű az ak és annak változatai,egyszerűek,megbízhatóak,és egy proli is össze tudja szerelni ha kell.A nyugati fegyverek főleg az m16-os bár jó,de sokat kell karbantartani,és könnyen elakadhat.
2016. nov. 14. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!