Ti váltanátok munkahelyet, ha jobbak lennének a munkakörülmények de kevesebb lenne a fizetés? Jogos a szüleim felháborodása?
Külön élek tőlük, férjnél vagyok és van egy bölcsis gyerekünk. Amióta visszajöttem dolgozni, folyton túlórázni kell, a munka nagyon stresszes. Főleg az állandó, kiszámíthatatlan túlóra a baj, hiszen a bölcsibe oda kell érni a gyerekért.
Most van lehetőségem váltani: fix munkaidő, de kb 40-50e ft-al kevesebb fizetés. A férjemmel úgy döntöttünk, hogy elvállalom a másik állást. Így is meg tudunk élni, félre is tudunk tenni csak kevesebbet.
A szüleim viszont teljesen elképedtek, hogy hogy lehetek ilyen önző és hogy miért gondolkodtunk el ezen egyáltalán.
Nektek mi a véleményetek?
Azt, hogy semmi közül hozzá.
NEkem is többet érne a nyugalom és az idő, mint a pénz (többet is ér, én is mentem nyugisabb, de rosszabbul fizető helyre).
Én nagyon jóban vagyok a szüleimmel, mindent megbeszélünk, de fogalmam sincs róla, hogy pontosan mennyit keresnek, és ők sem tudják szerintem az én fizetésemet forintra pontosan.
Nem hiszem, hogy közül lenne hozzá, ha ti a férjeddel így is meg tudtok élni, és ez nem okoz nehézségeket.
Egyébként meg vannak sokkal fontosabb dolgok is, mint a pénzt. Pl. a családdal, gyerekkel töltött idő! Úgyhogy nem vagy önző!
Hű, akkor hozzám mit szólnának a szüleid :D Én konkrétan új hely nélkül mondtam fel a régit, mert kellőképp utáltam, hogy este 10 előtt sosem engednek el. Most keresek mást.
A legtöbb magyar fájdalmasan anyagias. De vannak dolgok, amik nem pénzben mérhetők.
a szüleidnek semmi köze a te állásodhoz...ilyen szinte az életetekhez sem..
Már ti is szülők vagytok, önállóak, önálló döntésekkel.
eldöntöttétek ennyi. Ez a lényeg.
A szüleidnek lehet véleménye, kell is legyen.
Amúgy veletek értek egyet.
A pénz nem minden...főleg ha az embernek gyereke is van, sokkal fontosabb, az együtt töltött idő, a kiszámíthatóság / persze ez csak akkor igaz, ha nem azon a 40-50-en múlik a a mindennapi ebéd stb. de erről szó sincs nálatok/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!