Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha összeállnának a skinheadek,...

Ha összeállnának a skinheadek, betyársereg, nácik és egyéb szimpatizánsok akkor lehetne Magyarországon puccsot csinálni?

Figyelt kérdés
Ha ezek a szervezetek/mozgalmak összeállnának akkor fegyverek segítségével lehetséges lenne egy puccs?

2013. dec. 21. 15:28
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

Úgy gyilkoltak le sok zsidót. Az országot szétdarabolták, kifosztották, Horthynak még nem szilárdult meg a hatalma, és így mit tudott volna tenni? Lemondatják és börtönbe vetik.

Jó élt k.rvára, 220 pengőből vígan meglehetett élni és 220 forintból? Soha!

Aki sokmindent bebukott az te vagy. Hallgasd már meg azt a előadást és meglátod, hogy mennyire hülye vagy!

2013. dec. 23. 14:19
 32/48 anonim ***** válasza:
A kommunizmusban miért volt szükség a giga Honvédségre? Felesleges pénzkidobás volt annyi embert besorozni, nem lett háború. És miért kellett az országot iparországgá tenni, amikor mezőgazdaságba sokkal több pénz van.A komcsiknak üldözési mániájuk volt , ezért volt az.
2013. dec. 23. 14:22
 33/48 anonim ***** válasza:

szerintem inkább az a hülye aki hisz az ilyen előadásoknak

youtube-ról minden szennyt össze lehet szedni, aki ilyen előadást tart az is kiforgatja a dolgokat

ha annyira képben vagy a történelemmel akkor tudhatnád, hogy milyen körülények voltak akkor Magyarországon

épeszű ember nem vállalt volna országvezetést

csak diktatórikusan lehetett rendet tartani és erre pont az ilyen kishitlerek mint Horthy voltak a legalkalmasabbak

amit csinálsz az Horthy-mosdatás, ami olyan "hazafias" dolog, mintha én most Kádárt kezdeném el dícsérni

2013. dec. 23. 14:29
 34/48 anonim ***** válasza:
Én itt befejeztem! Aki hülye az maradjon is hülye. Tanulatlan barmok vagytok mind. Én nem foglak titeket tanítani. És nem mosdatom Horthyt, mert ő volt az eddigi legjobb vezetője az országnak!
2013. dec. 23. 14:33
 35/48 anonim ***** válasza:
És nem is lesz jobb tőle!
2013. dec. 23. 14:33
 36/48 anonim ***** válasza:

Isten ments, hogy csak egy ilyen vezetője legyen az országnak

nem szeretném, ha független létemre agyonlőnének, vagy mert a rokonságomban van baloldali

2013. dec. 23. 14:36
 37/48 anonim ***** válasza:

Azért nem volt olyan durva.

Kicsit eltúlozzátok.

A kommunisták valóban üldözve voltak,A Tanácsköztársaság után érthető is, hogy miért voltak velük kemények.

De a sima baloldali emberek nem, a pártjaik viszont háttérbe voltak szorítva.

A Tanácsköztársaság után érthető is, hogy miért voltak velük kemények.

A Horthy rendszer nem Észak-Korea volt.

2013. dec. 23. 14:40
 38/48 anonim ***** válasza:
És Szálasit is ugyanúgy üldözte,mint rákosit. A Bethlen-Peyer paktumban meg benne volt,hogy nincs a kommunista párt betiltva csak nem politizálhattak annyira.Ennyit a kommunista családtagok üldözéséről, meg a kivégzésekről.A Horthy-korzsakban nem volt ávh különítmény.
2013. dec. 23. 14:55
 39/48 anonim ***** válasza:

"A kegyetlenkedéseket, gyilkosságokat különítményesek követték el az 1919 március-július közötti kommunista Tanácsköztársaság vezetői és támogatói vagy szimpatizánsai, baloldali értelmiségiek illetve a berendezkedő Horthy-rendszerrel szemben állók ellen. Hírhedtek voltak a Prónay Pál, Héjjas Iván (lásd még: Francia Kiss Mihály) és Ostenburg-Moravek Gyula által vezetett különítmények. A Tanácsköztársaság bukása után megindult a nemkívánatos személyek internálása, amelyről egy belügyminiszter által kibocsátott bizalmas utasítás rendelkezett. Internálhatóvá váltak azok a kommunisták is, akik konkrét politikai bűncselekmény elkövetésével nem voltak gyanúsíthatóak. Ugyanezen nap egy belügyminiszteri rendelet a letartóztatásokról is született, ami szerint bizonyítékok hiányában is letartóztatható az, akiről feltételezhető, hogy kommunista érzelmű."

"Egyszerre jellemezte önbíráskodás, a bosszúállás és a nem közvetlenül érintettek megfélemlítésének szándéka. Gyakran összekapcsolódott antiszemita felhangokkal, pogromokkal."

"1920 végére Horthy Miklós felszámolta a különítményeket, azonban kormányzói amnesztiával mentesítette a gyilkosságok tetteseit a felelősségre vonás alól."

forrás: Wikipédia

2013. dec. 23. 15:58
 40/48 anonim ***** válasza:

most vagy a Wikipédia hazudik vagy tényleg nem bántak nagyon kesztyűs kézzel a kommunistákkal, baloldaliakkal, Horthy-rendszer ellenesekkel

én tudom, hogy volt vörös terror is, de ez mi?

bebizonyították, hogy ők sem különbek

2013. dec. 23. 16:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!