Magyarországon a hadkötelezettség miért csak a férfiakra vonatkozik? A nőkre miért nem?
"Milyen kötelezettsége van egy nőnek, ami egy férfinak nincs?"
Most komolyan! Láttál te már háborút? Jártál már háborús övezetben?
"Milyen kötelezettsége van egy nőnek, ami egy férfinak nincs?"
Te tényleg ilyen sötét vagy, vagy csak tetteted magad? Ha van ápolónő ismerősöd kérdezd már meg kint van -e a dögcédulája!
"
2013. évi XCVII. törvény
[...]
b) hadköteles: [...] magyarországi bejelentett lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárságú férfi,
[...]
"
Szerintem félreértettelek. Én nem azt kifogásolom, hogy a háború nem ró plusz terheket a nőkre, mivel nyilvánvaló, hogy de, ró.
Azt kifogásolom, hogy a hadkötelezettség (bizonyos megkötésekkel) csak férfiakra vonatkozik, holott bizonyos megkötésekkel nőkre is vonatkozhatna. A törvénykezés nem konzisztens, az alkotmánnyal és az emberi jogokkal nincs összhangban. (Egyenjogúság)
Mellesleg, mint írtam, elismerem, hogy a hadiállapot a nőkre nézve ugyanúgy negatív, mint a férfiakra, ezt nem vitattam sehol, a következetesség ott hiányzik, hogy ez a férfiak esetén törvényben van rögzítve, a nők esetén pedig nem, és a mértéke sem megegyező.
"A törvények szerint minden intézetben levő gyerekre el kell költeni egy törvényileg meghatározott összeget, ami jelenleg havi százezer forint. A családi pótlék mekkora?"
Ha a családi pótlék összegéből egy egyéb keresettel nem rendelkező család meg tudna élni, akkor mi a fenének költenék a többszörösét az intézetesekre? Az állam nem csak az intézetekben lévő gyermekekről köteles gondoskodni, hanem a szülőknél lévő gyermekekről is, mint már írtam. Amennyiben jövedelemmel a szülő nem rendelkezik, az állam kénytelen ugyanazt az összeget a gyermek megélhetésére rákölteni, hiszen attól, hogy nem intézetes, ennie még kell. Az állam tehát nem jön ki jobban egy kereset nélküli családdal, mint egy intézetes gyermekkel.
Csak bemásolnék egy idézetet:
"Nem vagyok híve a Nők háborúba küldésének. Túl vérszomjasok!"
"Ha akar, és megfelel rá, egy nő is elmehet katonának, nincs neki tiltva."
Tudom, de nem ez a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!