Örülsz, hogy 2004 után, jövő évtől ismét kötelező lesz Magyarországon a sorkatonaság?
Nem is kell sorkatonaság, de katonai kurzus mindenkinek kellene, ha megtámadja valamilyen idegen hatalom Magyarországot, akkor tudnunk kellene védekezni!
pl. a suliban lehetne katonai óra vagy a sulielvégzés után mindenkinek kötelező katonai kurzus, nem bentalvós, hanem úgy működne mint a suli! mindenki pár órában megtanulná a harci taktikákat, fegyverhasználatot!
kis hazafiasságot is tanítanának, így lehet nem lenne sok ballib az országban! és az jót tenne a népnek! a katonai kurzusok bevezetését ajánlom a fidesznek!
"2004 után, tehát már lassan 10 éve van, nekem valahogy még nem küldtek behívót."
Az elfogadott tv. csak jövőre lép érvénybe. Aki 2014 január 1-ig betölti a 18-k életévét, azt viszik. És helyesen!
Én elmondom nálam hogy volt. '75 - ben születtem, továbbtanultam, arra járt a halasztás, sorozásra hívtak , de nem hívta be szolgálatra, amíg a suli tart. Node, sok egyéb okból és kalandvágyból kamionos lettem 2001 - ben. Nem kellett sok, jött a behívó. Ha átveszed és nem mész, az vétség, akár 2 évig terjedő szabadságvesztés járhat érte. De ha nincs aki átvegye, az csak szabálysértés, max. pénzbüntetést kapsz, mert nem jelentetted be, merre vagy, hol laksz. Ezt választottam. Megmondtam a szüleimnek - még velük "laktam", mert nemigen voltam itthon - hogy semmit ne vegyenek át, 18 elmúltam, ők nem felelősek értem. Kijön a rendőr a címemre? Mit tegyek, én Angliában vagyok. Körözni nem fognak ilyen semmiségért. Közben jött egy papír, vegyek fel 40 ezer forint bevonulási segélyt, a 9 hónapra. Széles kacaj, havi 300 - at kerestem akkor. Így ment 2004 - ig.
Ezek után, mennyire életszerű ma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!