Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Örülsz, hogy 2004 után, jövő...

Örülsz, hogy 2004 után, jövő évtől ismét kötelező lesz Magyarországon a sorkatonaság?

Figyelt kérdés
[link]
2013. nov. 28. 18:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
45%
A facebooknak már nagyobb a hatalma, mint a p!nának. Ez így nagyon nincs rendben.
2013. nov. 28. 18:58
 12/25 anonim ***** válasza:
35%

Nem is kell sorkatonaság, de katonai kurzus mindenkinek kellene, ha megtámadja valamilyen idegen hatalom Magyarországot, akkor tudnunk kellene védekezni!

pl. a suliban lehetne katonai óra vagy a sulielvégzés után mindenkinek kötelező katonai kurzus, nem bentalvós, hanem úgy működne mint a suli! mindenki pár órában megtanulná a harci taktikákat, fegyverhasználatot!

kis hazafiasságot is tanítanának, így lehet nem lenne sok ballib az országban! és az jót tenne a népnek! a katonai kurzusok bevezetését ajánlom a fidesznek!

2013. nov. 28. 18:59
 13/25 tetro ***** válasza:
100%
Mit fizess vissza? Bocs, de én nem vagyok az állam tulajdona, hogy meg kelljen váltanom magam.
2013. nov. 28. 19:00
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehetne már az EU - ban szankcionálni azt, ha valaki elmegy? Nincs már határ. Holnap beülök a kocsiba, kiszállok Madridban mondjuk, még egy gyorshajtást sem tudnak behajtani. Komoly bűnözőket is csak nehezen találnak meg. A sorkötelezettséggel csak olajat öntenének a tűzre. K fizetné a kiesett bért? Ma boldog - boldogtalan hitelt fizet. Sokan külföldön járnak egyetemre, majd biztos hazajönnek ha behívót kapnak, otthagyják a fizetős egyetemet. Én is átéltem ezt annak idején, 28 éves koromig vadásztak rám, amíg el nem törölték. Ma már ez idejétmúlt, nem megy.
2013. nov. 28. 19:00
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted ennek a bevezetése mekkora népszerűségcsökkenést eredményezte a kormánypártnál? 2/3 ide vagy oda, ezek után örülnének neki, ha egyáltalán bent maradhatnának a parlamentben, arról nem is beszélve, hogy a rákövetkező kormány azonnal eltörölné. A kiépítése sokba kerülne, a leépítése dettó, attól meg nem kell fosni, hogy megtámadnak minket, mert 1) egy háború drága 2) körül vagyunk véve NATO tagokkal, nem mellesleg mi is azok vagyunk 3) Európa hatalmi szempontból így a legjobb, sok, kicsi, úgy-ahogy összetartó állam, ezt pedig a világhatalom nem engedné megváltoztatni.
2013. nov. 28. 19:06
 16/25 Vadkan01 ***** válasza:
100%
2004 után, tehát már lassan 10 éve van, nekem valahogy még nem küldtek behívót.
2013. nov. 28. 19:08
 17/25 A kérdező kommentje:

"2004 után, tehát már lassan 10 éve van, nekem valahogy még nem küldtek behívót."

Az elfogadott tv. csak jövőre lép érvénybe. Aki 2014 január 1-ig betölti a 18-k életévét, azt viszik. És helyesen!

2013. nov. 28. 19:13
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Én elmondom nálam hogy volt. '75 - ben születtem, továbbtanultam, arra járt a halasztás, sorozásra hívtak , de nem hívta be szolgálatra, amíg a suli tart. Node, sok egyéb okból és kalandvágyból kamionos lettem 2001 - ben. Nem kellett sok, jött a behívó. Ha átveszed és nem mész, az vétség, akár 2 évig terjedő szabadságvesztés járhat érte. De ha nincs aki átvegye, az csak szabálysértés, max. pénzbüntetést kapsz, mert nem jelentetted be, merre vagy, hol laksz. Ezt választottam. Megmondtam a szüleimnek - még velük "laktam", mert nemigen voltam itthon - hogy semmit ne vegyenek át, 18 elmúltam, ők nem felelősek értem. Kijön a rendőr a címemre? Mit tegyek, én Angliában vagyok. Körözni nem fognak ilyen semmiségért. Közben jött egy papír, vegyek fel 40 ezer forint bevonulási segélyt, a 9 hónapra. Széles kacaj, havi 300 - at kerestem akkor. Így ment 2004 - ig.

Ezek után, mennyire életszerű ma?

2013. nov. 28. 19:21
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ezt a hülyeséget minden évben eljátsszák. Nem unalmas már egy picit?
2013. nov. 28. 19:27
 20/25 anonim ***** válasza:
91%
De Orbán, ne felejtsd el, hogy fegyvert adni a nép kezébe ilyen kormányzás mellett életveszély! Nem nekünk, neked! Sőt, ha egyszer egy igazi nemzeti kormány lesz, első leszel, akit nyilvánosan akasztanak! Terror házába még ott a bitófa! Lógni fogsz! A többi hazaárulóval együtt! Amúgy az ötlet alapból támogatható, de miből is? Pénz az nincs rá, majd biztos lesz valami új adó. Amúgy nem lesz köteleő, mert sokan itt fogják hagyni az országot. Feltételektől függ, de lehet hogy én is. Tanulmányi eredményeim miatt nyugodtan kimehetek külföldre, elvégzek egy egyetemet, ingyen, és letelepedek ott.
2013. nov. 28. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!