A honvédségi fizikai alkalmassági vizsgán szabad-e párokba állni a felülés gyakorlatnál? A páros egyik tagja leszorítaná a másik lábfejét és rátartana a térdére.
Aztán ezt ismételnék megfordítva. Azzal hogy le van szorítva a lábfej és a térd le van fogva jóval több szabályos felülést lehet elvégezni 2 percen belül.
Ha nincs lefogva a lábfej és a térd akkor az ember csúszkál a seggén hátra, a combjai sem dolgoznak, jóval nehezebb feljönni a kiindulási helyzetbe, erőlködik feleslegesen.
Ebben a rohamlövész kiképzési videóban is lehet látni hogy a katonák lefogott lábfejjel és térddel csinálják a gyakorlatot:
Ahogy így hirtelen szétnéztem neten, nem megengedett a láb lefogása.
Ehhez még annyi jön hogy a fizikai alkalmassági szinttől függ az hogy mi a minimum amit teljesíteni kell és azt hogyan.
(A rohamlövész kiképzési videó kicsit más tészta, szóval nem hiszem hogy számítana hogy ott hogy kell, vagy mi a megengedett)
Googleban elég nagy a kavar szóval lehet megér egy emailt feléjük
Azt szabad, amit megenged aki éppen tartja a felmérést.
A térdet ellentartani szerintem már túlzás, a lábfejet nyilván le kell fogni, vagy beakasztani, különben nem lehet felülni.
Alkalmasságin 1-2 éve még a "billegés" volt a divat: a láb feljött - amikor hátradőltél- de a lábfej nem kerülhetett a térd fölé, viszont választhattad a hagyományosat is (nem lehetett beakasztani/lefogni a lábat) viszont az jóval lassabb.
A rohamlövészek meg nem alkalmasságit csinálnak, ezért tök mindegy, hogy milyen gyakorlat, csak jó nagy szívás legyen! :)
c128, kipróbáltam ezt a "billegés" felülés fajtát. Kicsit nevetséges mert a seggemen előre-hátra billegek, mint súlyponton. Persze dolgozik a hasizom, de annál jobban dolgozik a lendület.
Ha a hagyományos felülést csinálhatnánk lefogott vagy beakasztott lábfejjel, az lenne a legjobb, mert gyorsan tud az ember végrehajtani szabályos felüléseket, több izomcsoport dolgozik, nagyobb súly hárul a hasizomra, kevés a lendület.
Hagyományos felülést csinálni le nem fogott lábfejjel, szerintem nem jó mozgásgyakorlat. Az ember itt nagyon szenved, lassan csinálja a felülést, gyakran szabálytalanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!