Szerintetek nem lenne jobb, ha visszahoznák a kötelező sorkatonaságot?
Úgy értem, hogy akkor talán nem lenne ennyi zabigyerek, meg némi fegyelmet tanulna a fiatalság.
Ui.: Én a lányokat is kötelezném valami hasonlóra.
Üdv: egy lány
Figyelj 22-es, ez megy a TV-ben, ezt látja a többiektől.
Tudod az ember olyan, hogy sikereket akar elérni, meg akar felelni a társainak, minél sikeresebb nőt/férfit akar, feljebb akar emelkedni a többiek között, hogy tiszteljék őt. Ehhez pedig az kell, hogy jobban csinálja náluk azt, amiért ezek az emberek tiszteletet mutatnak.
Ha azokat az embereket tisztelik, akik folyton csaprészegek és állatként viselkednek, akkor bizony ezt kell csinálni, különben egyedül maradsz és magányos leszel. Attól pedig mindenki fél. :(
Szóval nehéz helyzet. A megoldás tényleg az lenne, hogy ki kéne ütni a médiát és keményebbre venni a szülők segítségével a társadalmat, alkalomadtán a szülőket is erősen megnevelni. De ez nehéz és sok ellenség lenne belőle, ezért senki nem meri meglépni.
Ja és itt most nem azt mondom, hogy akkor üssük a fiatalokat, mert nem úgy pislognak és veszik a levegőt, ahogy szerintem kellene, csak hát mégse az legyen már az ideál, amit ilyen Fluorok meg Jónás Testvérek csinálnak.
A lehetőség most is adott, sőt még fizetnek is érte neked, szóval hajrá.
Aki akar most is mehet, csak nem kell mindenkinek az akaratuk ellenére is.
Nekem édesapám volt katona még anno és ő is azt mondta hogy az nem katonaság volt.De a rendet megtanulták és adott egy kis tartást nekik.Persze ő se maradt ki a budi takarításból fogkefével de nem bánta meg hogy kipróbálta bármilyen kemény és igazságtalan is volt.Egyébként én is örülnék a sorkatonaságnak csak mondjuk olyanra gondolok mint ami Izraelben van vagy Svájcban.És én is katonai pályát tervezek magamnak.
17/F
Elnézést, hogy helytelen szót használtam és ez ennyi emberben felháborodást keltett. A "zabigyerek" alatt az elkanászodott 12 éves drogosokat és bagósokat, valamint a neveletlen anyámasszonykatonáit értettem, nem a szó szoros értelmében.
Ezen kívül nem a szívatós katonaságra gondoltam a kérdésben, bár nyilván a sorkatonaságról mindenkinek ez jut eszébe. Hanem, hogy fegyelmet és rendet tanuljunk, mi fiatalok. Méghozzá kötelezően. Még egyszer elnézést kérek a helytelen szavakért.
Egyáltalán nem lenne jobb. A mai fiatalok nem azért ilyenek mert nincs katonaság,hanem a média miatt.
Nem beszélve arról hogy ha bevezetnék a sorkatonaságot, az nem olyan lenne ám mint mondjuk egy Elit Alakulat c. film első része... na meg persze finanszírozni is kellene valamiből :)
OFF
Egyszer régebben láttam egy filmet ami arról szólt hogy egy ilyen "zabigyerek" bekerült az amerikai haditengerészethez, és egy ilyen vadállat kiképző tisztjük volt.A srác nem tudta teljesíteni az elvárásokat és a kiképző ezért az egész szakaszt elkezdte szivatni, a szakaszban meg kiközösítették a gyereket, éjjel megverték kínozták stb. Aztán a gyerek a végén lelőtte a kiképzőt, és öngyilkos lett.
nem
drága és felesleges
ma már nem ágyútöltelék kell, a tömeghadseregek korszaka lejárt
profin képzett katona kell, aki tudja kezelni a modern technikát
továbbá a hadsereg nem nevelő eszköz, ahogy egyesek elkepzelik, hogy majd az embert farag a mai puhány fiatalokból
de tudjatok mit, akinekkell ez a típusú hsfsereg, adózzon már annyival többet amiből lehet pocsekolni, ne más fa szaval csapkodja a csalánt
akinek meg hiányzik modt is mehet hivatásos katonának
te is egy kommunista vagy kérdező
miért kell rendet, fegyelmet tanulni?
ettől te felizgulsz?
lehet vki normális a te rended és fegyelmed nélkül is
tudod, akivel törődtek a szülei
jo hogy nem mindjárt az állam nevelje a gyerekeket
csak aztan nehogy zabigyereked legyen neked is
mert neked vmiert az is qrva fontos
gondolom a házasság nélküli szülést is betiltanad
nezd meg a Magdolna nővérek c. filmet
és jelentkezz hozzájuk, ja hogy már 1996ban bezártak a rendet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!