Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Most ha betöltöm a 18-at (fiú...

Most ha betöltöm a 18-at (fiú vagyok) be kell vonulnom katonai alkalmassági vizsgálatra?

Figyelt kérdés
Ha igen, mi van, ha nem megyek be? (Mondjuk azt tudom, hogy amúgy sem vagyok alkalmas.) Bár tudom, hogy nincs sorkatonaság (csak hadkötelezettség) én háborús helyzetben sem vonulnék be. Hogy miért, ha érdekel valakit, leírom.

2013. nov. 13. 19:50
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
17%

" Mivel a NATO megvéd

minket, ezért nem nagyon van mi elől, ha meg"

Ne viccelj már öcsi!

Kb. annyira igaz minthogy a katonaság "tiszteletre, satöbbire nevelt".

2013. nov. 13. 20:23
 12/31 anonim ***** válasza:

Kötelessége megvédeni. Nem úgy megy, hogy valami fejes bukott egy fogadást a magyar focin és bosszúból nem küld segítséget nekünk, másrészt kik és miért támadnának meg minket? Senki és semmiért, sem stratégiai sem gazdasági előnyt nem jelentenénk senkinek, pláne itt középen, körbevéve más országokkal, akik közül négy történetesen NATO tag.

2013. nov. 13. 20:34
 13/31 anonim ***** válasza:

" másrészt kik és miért támadnának

meg minket? Senki és semmiért, sem

stratégiai sem gazdasági előnyt nem

jelentenénk senkinek, pláne itt középen,

körbevéve más országokkal, akik közül négy

történetesen NATO tag."

Á, senki, csak a volt kisantant országai, amit nem lehet nem figyelembe venni, hiába nátó tag 4 ország! :)

Na nyilván erre nem sok kilátás van jelenleg.

2013. nov. 13. 20:42
 14/31 anonim ***** válasza:
Nekünk már nem kell ilyenekkel foglalkozni. Volt osztályfőnököm 29, és valami olyasmit mondott, hogy anno megkapta a behívót, de már neki sem kellett bemennie! Én kipróbálnám, de akkor ne abból álljon a katonaság, hogy össze-vissza szívatnak, ordibálnak, meg a másik hülyesége miatt büntetnek engem. Nagypapám, apám, és a szomszédom is volt katona. Mindhárman mesélték, hogy mindig van valaki, akit kiszúrnak a kiképzők, és idegileg kicsinálják! Aki úgy viselkedik, azt büntessék meg, de most azért ne szálljanak rá valakire, mert van rajta fogás! Ha lenne bármilyen háború, a NATO úgyis csak golyófogónak használna!
2013. nov. 13. 20:46
 15/31 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudom hol jársz, de itt 2013. van. A mai kormányok már vannak annyira racionálisak, hogy nem kezdenek háborút. Egy háború drága, imidzsromboló és hosszú. A call of duty-n kívül is létezik élet, kéretik abban élni, egész pontosan a valóságban. Milyen Kisantant? Ott Jugoszlávia meg Csehszlovákia volt, nem tudom öveted-e a híreket. de ezek egy ideje már felbomlottak. Arra meg még mindig nem adtál választ miért lenne érdekük támadni.
2013. nov. 13. 20:47
 16/31 anonim ***** válasza:

" Nem tudom hol jársz, de itt 2013. van. A mai

kormányok már vannak annyira racionálisak,

hogy nem kezdenek háborút. Egy háború

drága, imidzsromboló és hosszú. A call of

duty-n kívül is létezik élet, kéretik abban élni,

egész pontosan a valóságban. Milyen

Kisantant? Ott Jugoszlávia meg Csehszlovákia

volt, nem tudom öveted-e a híreket. de ezek

egy ideje már felbomlottak. Arra meg még

mindig nem adtál választ miért lenne érdekük

támadni."

Ja persze, tehát magyarán nem tudod igazán megcáfolni az ellenkezőjét. :)

És mi okuk lenne? Pl. még jobban szétnyírbálni az országot? A román haverjaid még mindig eltolnák a Tiszáig a határt, és a kisantant "szelleme" még mindig él.

Bár ez már a kérdéshez tartozik.

2013. nov. 13. 20:53
 17/31 anonim ***** válasza:
67%

Nem mindenki olyan ostoba, mint te. Tudod mivel járna egy nyílt katonai megszállás? Amint átlépnék a határt, a NATO szarrá bombázná a közműveit, lebénítaná az országukat és kapnának egy 3 éves megszállást, mi meg fene tudja mennyi kártérítést.

Kisantant szellem, úúú, lefogadom tegnap hallottad töri órán és most jól berágtál a gonosz románokra meg szlovákokra.

2013. nov. 13. 21:01
 18/31 anonim ***** válasza:

A kérdésedre válaszolva, ha egy tag háborúzni akarna, akkor ahhoz a NO Tanács áldása kéne, akik nyilván nem engednék, pláne, egy másik tag ellen. Hetekig tárgyaltak arról, hogy beavatkozzanak-e a közel-keleti helyzetbe.

Régi sérelmek végett pedig senki nem kockáztatná az országát.

2013. nov. 13. 21:08
 19/31 anonim ***** válasza:

" olyan ostoba, mint te. Tudod

mivel járna egy nyílt katonai megszállás?

Amint átlépnék a határt, a NATO szarrá

bombázná a közműveit, lebénítaná az

országukat és kapnának egy 3 éves

megszállást, mi meg fene tudja mennyi

kártérítést.

Kisantant szellem, úúú, lefogadom tegnap

hallottad töri órán és most jól berágtál a

gonosz románokra meg szlovákokra."

Úúúú, mostmár személyeskedésre futja csak? :D

Szánalom, védd csak a haverjaidat!

Na és akkor mivan ha 2 tagország esne egymásnak?

(Abba bizony nem nagyon szólnának bele, még ha elméletileg az először támadót kezelnék agresszorként, de hát ha nekünk jönnének a haverjaid láttuk, hogy, hányszor állt ki a nyugat mo mellett.)

De csak "ostobázz" ha ettől jobban érzed magad! :)

2013. nov. 13. 21:09
 20/31 anonim ***** válasza:

Agresszor, keresd meg értelmező szótárban a szó jelentését. Ostoba nem vagy valóban, inkább csak tudatlan. Nem személyeskedés, hanem ténymegállapítás.

Egy majd' 100 évvel ezelőtti sérelemre való hivatkozás szerinted elég egy invázió indításához? Egyáltalán átgondolod, amiket írsz? Na?

Olva

2013. nov. 13. 21:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!