Mi az, hogy állóháború?
Figyelt kérdés
2013. okt. 6. 16:46
1/8 anonim válasza:
2/8 anonim válasza:
Egy hibás, civil kifejezés. Helyesen ÁLLÁSháború.
3/8 anonim válasza:
No hát, ez nekem új!
Mindig is állóháborúnak tudtam, hiszen mindenütt így szerepelt -- törikönyvben, lexikonban stb...
4/8 anonim válasza:
Abból a logikából adódik, hogy olyan nincs, hogy áll a háború, ha háború van, akkor bizonyos műveletek mindig folynak. Például a tipikusan felhozott 1. világháborúban is folyamatosak voltak az offenzívák. Ellenben a háború jellegét meghatározták az állások, azok kiépítése, illetve elfoglalása.
5/8 anonim válasza:
Előző vagyok.
Értem, így világos. Köszönöm. Ma is tanultam valami újat!
6/8 Waff válasza:
Az állóháború azt jelenti h egy időre úgymond "befagynak" a frontvonalak,tehát nem mozog a front,se az egyik se a másik. A harcoló hadak egymással farkas szemet néznek és harc érintkezésben vannak,de a frontvonalaik egy ideig állandóak.Ez több okból lehetséges,lehet stratégiai húzás is az egyik fél részéről,de lehet az időjárás miatt is,de akár attól is h mindkét fél mélyen beásta magát,erős védelmet épített ki,így előáll a "róka fogta csuka" helyzet.
7/8 anonim válasza:
A háború áll, mindenki a másikra vár. : ) (még rímel is)
8/8 anonim válasza:
Mindkettő fél visszahúzodik a lövészárok mögé,és egymásra várnak.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!