Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A jobbik elindítaná a Románia...

A jobbik elindítaná a Románia elleni inváziót, ha a szükség úgy kívánja?

Figyelt kérdés

Vona azt mondta:

"ha a magyar érdek csak a Romániával való konfliktus árán érvényesíthető, a konfliktust akkor is vállalni kell."

2013. szept. 9. 21:08
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
0%

Románia nem vont vissza állampolgárságot, hisz rengeteg ROMÁN (nem erdélyi magyar,hanem tényleg román) ember igényel magyar állampolgárságot. Nincsenek Benes dekrétumok, mert nincs szükség rájuk. A románok 98%-a utálja a magyarokat,erre rásegített a "történelmük".. mármint az amit tanítottak nekik.. A szlovák súlyos helyzet, pedig a Felvidék déli részét nem nagyon érinti,kivéve Pozsony városát.. tudom voltam ott, a média fújja fel. Nem feltétlen barátkoznak egymással az emberek, csak elmennek egymás mellett szó nélkül ahogy észrevettem..

Konfliktus: Sajnos nekünk Trianon után (lehet nagymagyarozni) ami következett, az véleményem szerint megrendítette a politikai vezetőket és a lakosság nagy részét, hisz ilyen áron nem akarnak konfliktust vállalni, szerintem itt van az alapja, aztán mikor újra sikerült kiállni valamiért ugyanúgy bebuktuk, a kommunizmusról meg ne is beszéljünk. Csak nagyon kevesünkben van meg,hogy a saját hazánkért, a nemzetért, magunkért ki kell állni. Háború? Sajnos nincs mivel győzni,de sem a román sem a szlovák fél nem merne velünk kötözködni.

2013. szept. 18. 22:54
 42/45 anonim válasza:
hát nem hiszem hogy a jobbiknak van annyi bátorsága, hogy háborút indítson. Meg Magyarország úgy ahogyan, de lehet hogy jobban teljesít. De minek a háború? Románia nagyobb mint Magyarország, egy invázióhoz nagyon sok katona kell és a meglepetés erejével kell támadni. Meg szerintem Románia a NATO tagja. Szóval megszívnánk eléggé.
2013. szept. 26. 21:39
 43/45 anonim ***** válasza:

Nem muszáj mindent háborúval megoldani,erre van a diplomácia,de ha folyamatosan bojkottálják Magyarország érdekeit,gyűlöletet keltenek a magyarokkal szemben, ami az ÁTLAG román emberekben megvan, családok,gyerekek ordibálták bukarestben,hogy bozgori és a társai.. Ha úgy van akkor nem töketlenkedni kell, hanem pofán kell vágni őket, addig pedig edzeni rá.(A haderőreform, vízfejek kifelé, képzett emberek befelé;új,modern eszközöket nekik, tüzérséget vissza,a 6000 helyett 20000 harcoló katona kellene, és még mindig kisebb lenne a HM költségvetése ,mint most. Vannak olyan helyzetek ahol be kell avatkozni,pl polgárháború. Ha nálunk kitörne egy polgárháború biztos lehetsz benne,hogy a baráti szlovák és román "békefenntartók" megindulnának, csak nem biztos,hogy az állam ugyanakkora maradna.. extrémista? Nem, realistának hívják,mert tudom,láttam,éreztem,tapasztaltam amiről beszéltem, az ott élő emberek hozzáállása és a történelem is bebizonyította. A románok meg sokan vannak és? Nekik jóval ócskább felszereléseik vannak,mint nekünk. Annyi a baj,hogy nekünk kevés van és abból is sok kb hulladék, de ha sikerülne felszerelni az MH-t új vagy használt nyugati eszközökkel az elég ütős tudna lenni.

Aki meg kötekedne,hogy milyen drágák, nem feltétlen ugyanis rengeteg felszerelést kaptunk volna INGYEN, mint például Pzh2000,Leopard2A4,Hercules C-130,Apache..stb

Elég ütős cuccok, ingyen vagy szinte ingyen.

Van aki azt mondja,hogy az oktatásra meg az egészségügyre kéne fordítani a pénzt. Végülis akkor hamarosan valamelyik szomszéd nyelvén tanulhatnánk és az ő eü. ellátásukat fejlesztenénk.

DE A KONFLIKTUS NEM FELTÉTLEN HÁBORÚ!!!! HÁBORÚ CSAK A VÉGSŐ MEGOLDÁS LEHETNE, HÁBORÚ NEM LESZ,MERT AHHOZ KÜLÖNBÖZŐ NEMZETKÖZI JOGOKNAK KELL MEGFELELNI + A PARLAMENT FELHATALMAZÁSÁVAL LEHET CSAK HÁBORÚT INDÍTANI!!!

2013. szept. 27. 09:19
 44/45 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló utolsó mondatának még van is valami értelme, annyiban, hogy nem lesz háború. A háborút az ENSZ alapokmánya tiltja, kivéve az önvédelem esetét, de itt most nem erről van szó. Az, hogy a magyar parlament mit bohóckodik, nagyjából senkit sem izgat, attól még jogtalan marad az agresszió.
2013. okt. 7. 12:51
 45/45 anonim ***** válasza:

xd elmondom neked hogy náci németország ereje teljében

megette volna az oroszokat minden gond nélkül.

Egy az egyben bárkit lenyomtak volna, maga amaerikai tábornokok mondták a háború lezárásakor hogy egy az egyben sem az oroszoknak sem az usának deka esélye nem lett volna náci hadigépezet ellen.

2015. jún. 19. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!