Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért tartják a vegyi fegyvert...

Miért tartják a vegyi fegyvert ennyire mumusnak?

Figyelt kérdés
Hetek óta tele az összes híradás hogy Szíriában vegyi fegyvert vetettek be. Meghalt x ember. De azt nem mondják hozzá hogy amióta elkezdődött a polgárháború 100x halt meg "hagyományos" fegyvertől!! Szerencsétlen halottnak szerintem teljesen mindegy mi végzett vele. Ti nem találjátok ismét 1 ürügynek(mint annak idején Irak) hogy az USA szétnézhessen az olajos hordók környékén?
2013. szept. 7. 20:02
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Van fogalmam a vegyi fegyverek hatás mechanizmusáról! Mégsem tartom egyenértékűnek az atom fegyverrel. az meg hogy "hetek múlva is hat" kicsit hozzá nem értő kijelentés. Érdekes módon a repülőről telepített akna,"normál" gyalogsági akna(gyata,pomz,pma3)évtizedek múlva is öl még sincs ekkora hírverés. Tudom egyik halálnem sem korrekt,de az USA miért nem mondja hogy: bakker elveszem az olajad mert kell nekem!! Valahogy olyan íze van az egésznek mintha az ő kezük ott lett volna a gázcsapon.
2013. szept. 7. 20:47
 12/25 anonim ***** válasza:

Mert nem "lovagias" harceszköz, kivédhetetlen, a becsapódás után irányíthatatlan és garantáltan nem csak katonákat vagy partizánt játszó polgárokat öl halomra. Nem mellékesen jóval több szenvedést okoznak mint a fejet meglékelő golyószóró. Ezen okokból a nemzetközi szerződések is szabályozzák az ilyesmiknek a bevetését, amiknek az áthágása, nem éppen a legüdvösebb lépés a világ nagyjai szemében.

Tömegpusztító fegyverről van szó, amit a felvilágosult emberiség elvileg nem ezt használja elsődleges konfliktusrenderő eszközként a belföldi illetve külföldi problémák esetén.

Bővebben itt olvashatsz róla:

[link]

2013. szept. 7. 20:49
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

11. hozzászóló.

Ha értessz hozzá akkor tudod, hogy a vegyifegyver a levegőnél nehezebbek, így zárt térben pincékben, árkokban (pont ahová az emberek menekülnek) - igen!- hetekig is maradhat. A többiben egyetértünk.

2013. szept. 7. 20:59
 14/25 Komplikato ***** válasza:

"Szerencsétlen halottnak szerintem teljesen mindegy mi végzett vele."

Hát ezzel a haldoklókról készült videók alapján erősen vitába szállnék. Ha lehetne választani, hogy tarkón lőjenek vagy halálra kínozzanak? Vagy mondjuk egy szívlövéstől halnál meg inkább, vagy lassú kínok között egy gyomor lövéstől?

Persze teljesen jogos, hogy a többi 99% is megérdemli az empátiát és részvétet.

2013. szept. 7. 21:16
 15/25 anonim ***** válasza:
Nyald meg a kémcsövet és megérted.
2013. szept. 7. 21:17
 16/25 A kérdező kommentje:
Higgyétek el láttam 1-2 érdekfeszítő dolog a volt Yugoszlávia területén. Olyanokat aminek még hírmorzsája sem jutott el ide. A másik hogy az új(relatíve új) harcanyagoknak éppen az a működési elve hogy rövid időn belül lebomlik,hogy könnyített védő öltözetben is lehessen harc tevékenységet folytatni az alkalmazás után. Nem kell kémcsövet nyalogatnom ahhoz hogy tudjam te nem vagy értelmes vita partner ebben a témában..
2013. szept. 7. 21:28
 17/25 anonim ***** válasza:
Az hogy halálod előtt bexarsz, behúgyozol és hánysz az nem tűnik annyira kíméletes halálnemnek. Amúgy nyilván igazad van, és az erősebb kutya szik elv alapján az USA mondja meg, hogy a nemzetközi jogot mikor tartatjuk be és mikor nem. A napalmozás és az atomozás sem volt korrekt az amerikaiaktól, és az csak a jéghegy csúcsa.
2013. szept. 7. 21:34
 18/25 A kérdező kommentje:
Szerintem az a lövedék sem kíméletes ami becsapódáskor olyan lökés hullámot idézett elő hogy a megnövekedett nyomástól felrobbantak az erek és szép lassan belül elvéreztél.De lehetne ezt még sorolni és ragozni. Ha ölésről van szó az ember roppant "leleményes"!
2013. szept. 7. 21:44
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát!! Most már némileg kezd látszani ki volt katona és kit a play-station képzett ki:))
2013. szept. 7. 21:57
 20/25 anonim ***** válasza:
A vegyifegyver gáza bemegy a pincébe is ahol olyanok tartózkodnak, akik ki akarnak maradni a buliból. Hasonló a szőnyegbombázáshoz. A harcászatban a másik fegyveres egységet iktatják ki.
2013. szept. 7. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!