Mi lett volna ha a spanyolok belépnek a második világháborúba a németek oldalán?
12:46
"Hitler pontosan a SZU jelentette fenyegetés miatt nem MERT partra szállni Angliában, ..."
Fordítva. Hitler azért támadta meg a Szovjetuniót, mert azt hitte, az angolok azért nem teszik le előtte a fegyvert, mert titokban Moszkva szövetségében bíznak. Ha kiüti a szovjeteket, London meg fog vele egyezni - így gondolta Hitler.
"Sztálinnak pedig nem titkolt (1940-ben már nyilvános beszédeken is elmondta) célja volt, hogy megvárja míg az európai nagyhatalmak kivéreztetik egymást, és utána ő szépen bevonul és egész Európában kommunista uralmat hoz létre. "
Ez igaz, csakhogy ez a számítása nem jött be, Sztálin rémülettel látta, ahogyan Hitler négy hét alatt kiiktatta a franciákat, ő pedig ott áll teljesen felkészületlenül a németek szomszédságában. Mindent megtett, hogy elkerülje az összecsapást Hitlerrel.
,,Ez igaz, csakhogy ez a számítása nem jött be, Sztálin rémülettel látta, ahogyan Hitler négy hét alatt kiiktatta a franciákat, ő pedig ott áll teljesen felkészületlenül a németek szomszédságában. Mindent megtett, hogy elkerülje az összecsapást Hitlerrel."
6 hét volt Franciaország, és én mindkettőtöknek igazat adok, mivel nem egy helyen olvastam, hogy miután Hitler leverte a franciákat, így sóhajtott fel Sztálin: ,,Legalább egy kicsit védekezhettek volna"
Tehát még mindig jobban járt Európa szerintem hogy a németek meg merték támadni a SZU-t. A győzelmük pedig az USA belépésén, az orosz tél beköszöntével és Hitler makacsságával(azt hitte, hogy többet tud a képzett tábornokainál, és a maga kezébe vette az egész hadsereg irányítását) bukták el. Sztálin ellenben meghajolt a szakképzett tábornokok előtt, és sajnos meg is lett az eredménye, nekünk 45 év szenvedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!