15 éves lány vagyok és szeretnék elmenni katonának. Merre próbálkozzak? Vagy hova menjek? És aki a honvédségben van légyszíves írja le, hogy miket kell csinálniuk. Köszi
15 évesen katonának?
Túl fiatal vagy hozzá.
Nos, korodnál fogva neked már a felsőoktatásban kell gondolkodnod (nyilvánvalóan most középiskolába jársz, vagy már beadtad a felvételid oda), így egy lehetőséged van, ez pedig a Nemzeti Kézszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző kara.
Az első és egyértelmű dolog az, hogy jól kell tanulnod, hogy elegendő pontjaid legyenek felvételikor.
Ezen a karon belül is több irány van, a ponthatárokat itt találod:
Én a biztonság- és védelempolitikát ajánlom, rendkívül érdekes, de persze te döntesz. :)
A másik, ami fontos az az, hogy készülj a fizikai felvételire, az is van, a követelményrendszert itt találod:
Ami fontos, hogy az elhatározásod mindenképp legyen komoly, nem egy könnyű pálya és szak, a követelmények magasak, ám ettől függetlenül teljesíthetőek. A sokadik pontom pedig az, hogy legyél csapatjátékos.
A Közszolgálati honlapján rengeteg dolgot olvashatsz, úgy vélem, eléggé átfogó képet kaphatsz.
Ha túl soknak érzed a katonai képzést mégis, ám továbbra is érdekelnek az ilyen dolgok, javaslom valamelyik egyetem/főiskola nemzetközi tanulmányok szakát, azon belül is a biztonságpolitikai szakirányt.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!