A világháborúkban a szétbombázott és blokád alá vont városokban mit ettek és ittak az emberek?
Leningrádba a fejadagként kiosztott napi 10dkg kenyér 60-70%
a papírgyárból guberált fapép volt
volt hogy a férj szétvágta az élő asszonyt ebédre
elkapták, falhoz állították a szomszéd meg vitte a tetemét levesbe
kb bármit ami ehető és sok esetbe azt is ami nem
"a patkánytól meg a dögtől nem lettek betegek?"
Mért lettek volna betegek? Ne foszladozó dögökre gondolj, csak egykét naposra.
"Dédnagyapám mesélte, hogy a Don kanyarnál a saját elpusztult lovaikból csak a csont maradt a többit meg ették. "
A Donkanyarnál emberhúst is ettek, saját társaikat, a hullákat.
Apocalypse-A WW2. - 1.rész Agresszió.avi
Ez egy hatrészes sorozat ami elérhető a Youtube-on.
Ott megnézheted milyen is volt a világháború és milyen volt a katonák és a polgári lakosok sora a háború folyamán.
De egy rövid válasz addig is:Nagyon sokszor semmit!!!!!
Ha szeretsz olvasni, ebben a könyvben elég jól le van írva, milyen volt az élet a blokád alatt Leningrádon: Helen Dunmore:Ostrom
Szinte alig volt valami, legfeljebb az amit előtte begyűjtöttek vidékről és a város széli kis kertes házaktól
Valószínű hogy éhesek voltak az emberek mert én a falat kapirgáltam és nyalogattam, bebújtam ágy alá és a szappant is megkóstoltam, amit vidékről hozott anyám mosni.
Amikor aránylag nyugi volt, kiültem a ház kapusarkánál levő vas-diszre és amikor egyszer ott aludt"" egy ló a járda mellett, szóltam a felnőtteknek; "alszik egy ló a kapu előtt!" 1 óra múlva sehol nem volt ló, mert a lakók késsekkel felfegyverkezve szétkapkodták-- jó kis levest kaptam belőle!
Amikor semmi nem volt akkor a bombázás ellenére házról- házra bujkálva a város széli házakhoz mentünk és gyűrűért fülbevalóért cserébe élelmiszert szerzett anyám-- akkor voltam 3 éves.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!