Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit gondoltok a női katonákról?

Mit gondoltok a női katonákról?

Figyelt kérdés
Én is annak készülök.
2013. máj. 7. 16:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
44%
a nők lényegesen hajlamosabbak a pánikra így sem katonának,rendőrnek,tűzoltónak és egyéb higgadságot és józan gondolkodást igénylő feladatra nem alkalmasak
2013. máj. 7. 16:47
 2/18 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem szereptévesztés. (Hasonloan az egynemüek vonzodásához.) Nem itélem el ezért öket. A világtörténelemben többször bebizonyitották már, hogy ilyen poszton is megállják a helyüket, gyakran jobban mint a férfiak.
2013. máj. 7. 17:12
 3/18 anonim ***** válasza:
47%
Ismertem egyet Steigervald Barbara. Nálam magasabb rendfokozata volt, mára állítólag iszonyatosan elhízott és bunkó lett. Kislányként szerettük.
2013. máj. 7. 17:22
 4/18 anonim ***** válasza:
56%
mi van kérdező nem tetszenek a válaszok pedig ez az igazság nem kell elhinni a sok női aktivista baromságait
2013. máj. 7. 17:54
 5/18 anonim ***** válasza:
52%
van kit tömni alapkiképzésen, másra nem jók
2013. máj. 7. 20:49
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az égvilágon semmi bajom nem LENNE velük, ha ugyan arra a beosztásra, pl: lövész, nem lenne külön egy sokkal sokkal könnyebb női, és egy nehezebb férfi fizikai alkalmassági vizsgálat! Milyen már, hogy pl csajok csinálhatnak TÉRDELVE fekvőt? röhely. Ennyi erővel az izomsorvadásosoknak is kitalálhatnának valami könnyített felvételit, mert hát kell az esély egyenlőség! Nem lenne baj, hogyha UGYAN AZÉRT A BEOSZTÁSÉRT, UGYAN AZT VÁRNÁK EL TŐLÜK IS MINT A FÉRFIAKTÓL! És nehogy valaki azzal jöjjön, hogy ők hiába lövészek, majd úgy is csak brossúrákat osztogatnak afganisztánba maximum, és úgy se lesz szükség olyan erőnlétre mint a pasiknak, mert olyan komoly harcokban a honvédség sehol nem vesz részt. Mert ennyi erővel akkor a pasiknak is csökkenteni lehetne a követelményeket+ ez olyan, mintha mentőápolókat alkalmaznának agysebésznek egy faluba, és reménykednének benne, hogy úgyse kell majd soha agyműtétet végezniük.

Tehát az a bajom, hogy van egy beosztás, (most már maradjunk a lövészeknél) azzal szemben vannak elvárások, hogy az adott beosztású katonáknak mikre kell képesnek lenni, hogy képesek legyenek ellátni MINDEN feladatot amik miatt a beosztást létrehozták.

Ezek alapján létre lett hozva egy alkalmassági vizsgálat, amiben meghúzzák a határt, annak megfelelően, hogy az adott beosztással kapcsolatban milyen fizikai elvárások vannak (pl x idő alatt le kell tudnia futni 3200 métert). Aki nem tudja a minimumot elérni az nem képes teljesíteni MAXIMÁLISAN a beosztáshoz tartozó ÖSSZES feladatot. Így a parancsnokok tudhatják, hogy a katonáik minden feladatra alkalmasak ami a beosztásukhoz kapcsolódik, lehet az ilyen katonákkal tervezni, és a kis katonatisztecske aki ZMNE-n vagy már a Közszolgálatin megtanulta, hogy a lövész katona terepen naponta x kilómétert képes megtenni gyalog, teljes menetfelszerelésben, akkor a tisztecske tudni fogja, hogy bizony minden katonája képes rá, különben megbuktak volna az alkalmasságin! És nem csak a menetről van szó, hanem 1000millió másik, hasonló dologról. Ezért van az alkalmassági vizsgálat. Hogy a parancsnokok tudják, hogy a x beosztású katonák MINDEGYIKE képes ellátni a beosztáshoz kapcsolódó valamennyi feladatát és alkalmas rá!

A probléma ott kezdődik, hogy UGYAN ARRA A BEOSZTÁSRA, SOKKAL SOKKAL, DE TÉNYLEG NAGYON SOKKAL KÖNNYEBBEN VESZNEK FEL CSAJOKAT! Ez pedig azt jelenti, hogy a csaj katonák úgy is felvételt kaphatnak, hogy valójában jóval a minimum alatt vannak fizikumban, és nem lesznek képesek ellátni a beosztásukhoz tartozó keményebb feladatokat. Ez pedig ma csak azért nem bukik ki, mert a honvédek messze nem dolgoznak a képességeik határán. Sokkal keményebb feladatokat is végre tudnának hajtani a magyar lövészek mint pl egy reptér védelme afganisztánban! A mostani feladatokat a nők is képesek ellátni. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy alkalmazunk mp5-öket is hivatalosan "mesterlövész puska"-ként, és beraknánk a Dragunovok mellé, amíg 1 méterről kell csak fejbelövögetni velük embereket nem derül ki, hogy amúgy az mp5 alkalmatlan lenne mesterlövész fegyvernek, de amikor éles harcban bevetnék őket és a "feladatkörükben szereplő legnehezebb feladatokat" kéne elvégezniük akkor kibukna, hogy egy gagyi és alkalmatlan. Ha kitörne egy háború, és a katonák tényleg maximálisan igénybe lennének véve akkor kibunka, hogy a csajok nagy része mennyire alkalmatlanok mert nem lettek megfelelően kiszűrve.

2013. máj. 8. 00:18
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

Másrészt erről már voltak kérdések, ott le is írta valaki, hogy rendőr, és ha balhé van akkor nekik kell vinni a csajok pajzsait. Ami sztem elég bicskanyitogató, hogy ugyan azt a melót végzik, elvileg alkalmas rá a csaj is, akkor meg mért nem viszi magának? Mért a faszik szívnak miattuk is?

A női katonákról meg az a véleményem (a női rendőrökről is) hogy túl sokat Tomb Raidereztek, meg túl sok jenki akciófilmet néztek és azt hiszok, hogy ez mennyire szexi, meg, hogy tényleg van olyan, hogy a 50 kilós kiscsaj szétver 3 db 120 kilós férfit mindezt halál magabiztosan mint a csárlííí angyalaiban. Szóval buták, menjenek inkább műkörömépítőnek mint a többi :p

2013. máj. 8. 00:30
 8/18 anonim ***** válasza:
88%
A nő maradjon otthon a gyerekkel, ne vagánykodjon.
2013. máj. 8. 00:42
 9/18 lencsefőzelék ***** válasza:
12%
Egy magasan fejlett bolygón egyáltalán nincs szükség katonákra, mert az emberek nem olyan ostobák, hogy rá tudják őket venni különböző indokokkal, hogy halomra gyilkolásszák a saját embertársaikat. Sajnos a Föld jelenleg nem ilyen magasan fejlett bolygó...
2013. máj. 8. 00:46
 10/18 anonim ***** válasza:
94%

Én voltam velük 2 külszolgálaton. EÜ,konyha,adminisztráció,ezen kívül semmire sem alkalmasak!!

Volt a KFOR misszióban 8 nő,ha jól emlékszem a kielégítő szakasznak hívták őket. De szerintem elég egyöntetűen leírták az előttem hozzászólók.

2013. máj. 8. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!