Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lesz még itt valaha sorkatonaság?

Lesz még itt valaha sorkatonaság?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 14. 23:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
70%

"Sajnos nem. Pedig nagyon rá férne a mai fiatalságra. (hozzáteszem, én is fiatal vagyok, 25.)"

Semmi és senki nem tart vissza. Vonulj be, egészségedre!

A "ráférne a mai fiatalokra" című vénemberes közhelyhez: 36 éves vagyok, 185 cm, 86 kiló, 43 cm bicepsszel. 2 diplomám van (egyik sem büfé), 3 nyelvet beszélek folyékonyan, vezető állásban dolgozom napi 12-14 órát, saját lakásban élek (magam güriztem össze az árát az utolsó fillérig), a lakásban rend és tisztaság van. Ja, és soha nem voltam katona, mert megvetem a bunkó és tanulatlan emberek hatalmaskodását, illetve a fanatizálható tömegek frontra hajtását egy-egy "politikus" saját céljai érdekében.

A kérdésre válaszolva: remélem, nem lesz.

2013. ápr. 15. 00:39
 12/28 anonim ***** válasza:
33%

00:39 hű. Azért férne rád a katonaság (persze nem az 1 éves f@szverés, hanem valami normális képzés), hogy megtanulj leszállni a magas lóról, és rájöjj, hogy amit leírtál, azok marhára nem számítanak.

(kb. hasonló adottságokkal rendelkezem, de nem ezekre vagyok büszke, hanem arra, ami a fejemben van.)

2013. ápr. 15. 01:09
 13/28 MolotovPunk ***** válasza:
39%

Akkor még legalább volt hadsereg és korszerű fegyvereink is.

A magyar hadsereg régen elég jónak mondható volt,akik meg szidják az akkori hadseregünket lapozzanak történelem könyveket inkább és ne itt okoskodjanak.

26/F

2013. ápr. 15. 01:36
 14/28 anonim ***** válasza:
19%

Hű, ezt most megkaptam!

1. "Semmi és senki nem tart vissza. Vonulj be, egészségedre!" --> Sorkatonaság a kérdés. (pedig három nyelvet folyékonyan beszélsz, igazán érthetnéd)

2. Kit érdekel, hogy te mit güriztél eddig össze? Kapcsolódik ez a kérdéshez, kevesebb lenne, ha lettél volna katona? Nem.

3. "Ja, és soha nem voltam katona, mert megvetem a bunkó és tanulatlan emberek hatalmaskodását" Kire gondolsz, ezzel a hányadék, pökhendi stílusoddal? Továbbá, az nem rajtad múlt, hogy nem voltál katona, hidd el. Ugyanis, azt nem te döntötted el.

4. Vezető beosztásban dolgozol napi 12-14 órát, és hajnal 1 órakor van időd itt lenni 36 éves létedre?

5. Van két piacképes diplomád, és 3 nyelvet beszélsz - természetesen - folyékonyan. Magasságod 185cm és 86 kilogrammal, 43-as bicepszed van.

Egyszerűen ezen már csak röhögni lehet, vicc vagy ember.

2013. ápr. 15. 02:03
 15/28 anonim ***** válasza:
8%
Remélem lesz, másképp nem lehet felelős és értelmes embereket nevelni a a mai fiatalságból.
2013. ápr. 15. 05:11
 16/28 anonim ***** válasza:
31%

Nem a fegyelemmel, meg a csicskáztatással van a baj. Nagy baromság lenne még arra is pénzt költeni, amikor kórházak, iskolák rohadnak szét a csóróságtól. Az is nagyon hasznos lenne, ha a pályakezdő srácokat behívnák a suli, vagy pár hónapnyi munkaidő után.

Lehetne sorkatonaság, de egyelőre értelmetlen, gazdaságilag igen káros vicc lenne.

2013. ápr. 15. 05:59
 17/28 anonim ***** válasza:
Németországba se volt a WW1 és WW2 között.
2013. ápr. 15. 10:20
 18/28 anonim ***** válasza:
A lényeg lemaradt: Ott is kérdezhették volna :D
2013. ápr. 15. 10:23
 19/28 anonim ***** válasza:

Általános iskolai tanárként dolgozom. Az idén végző nyolcadikos osztályban van fél tucat fiú, akik már betöltötték a 16. évüket, tehát már nem tankötelesek. Sehova nem vették fel őket (el sem mentek felvételit írni, ahová meg nem kell felvételi, oda sem mehetnek, sőt ezt az utolsó félévet sem fogják tudni bukás nélkül elvégezni.) Az égvilágon semmi esélyük nincs sehol.

Gőzerővel keresünk nekik helyet valahol, mert ugye dolgozni sem fognak elmenni, maximum lopni...

A katonaság nekik nagyon jó lenne. Kerestünk is katonai sulit számukra De sajnos ilyen már nincsen ebben az országban (egyedül Debrecenben, de oda 4-es átlaggal lehet bekerülni). Meg kell várják, hogy betöltsék a 18. évüket és utána jelentkezhetnek sorkatonáknak. Ezt a célt lebegtetjük most föléjük. Tetszik is nekik az ötlet, már most mennének...

Reméljük a következő két évet kihúzzák és tényleg jelentkeznek majd ott. Hátha sikerül emberré válniuk.

Sajnos nekünk az iskolában már semmi fegyelmező eszközünk nincsen, így semmit nem tudunk kezdeni ezekkel a fiúkkal.

2013. ápr. 15. 11:02
 20/28 anonim ***** válasza:

Megszólalt a 2diplomás, 3 nyelvet folyékonyan beszélő értelmiségi! :D

2013. ápr. 15. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!