Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Támogatod a sorkatonaság...

Támogatod a sorkatonaság visszaállításának ötletét?

Figyelt kérdés

Szerintem egy kicsit gatyába rázná a sok mai semmirekellő divatmajmot!

[link]

2013. ápr. 6. 10:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Amikor volt akkor is csak pénznyelőnek volt jó semmi másnak.

Meg ez a generáció sem szorul jobban gatyába rázásra, mint az előző, vagy akár az ezer évvel ezelőtti.

2013. ápr. 6. 14:23
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem voltam sorkatona, de a nálam 5-6 évvel idősebb ismerőseim még igen. Én úgy látom, hogy semmivel sem lettek jobb emberek attól, hogy voltak katonák. Nagyon sokan ott szoktak rá a piára, cigire, munka elől lógásra, csalásra, korrupcióra (pl. pálinkáért cserébe dupla adag kaját írnak ki, vagy adnak eltávot). Persze azt is lehet mondani hogy magyar viszonylatban ez életre nevelés, mert a civil élet is sok téren hasonlóan működik, de azért lássuk be nem így kellene működnie.

Egyébként egy normális sorkatonai rendszert támogatnék(osztrák vagy svájci modell alapján), de azt is be kell látni, hogy ez pénzbe kerülne az adófizetőknek (sok tízezer munkaképes embert az adófizetők pénzén ruházni, etetni, szállásolni)

2013. ápr. 7. 09:45
 13/16 anonim ***** válasza:
Most, ebben a helyzetben nem. Ha kezdene talpra állni az ország, akkor osztrák, vagy svájci modell alapján igen. Lehet azt komolyan is csinálni, nem úgy elbagatellizálni, mint a '80-as években.
2013. ápr. 8. 00:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Egy vicces tény:

Már az ókori görögök óta (és valószinűleg még régebb óta is - szóval jópár ezer éve) is minden generáció azt sóhajtozza, hogy hová lesz a mai fiatalság, és hogyan el vannak kényelmesedve a mai fiatalok...

Ez már kezd egy kicsit unalmas lenni, nem? :)

2013. ápr. 19. 13:45
 15/16 A kérdező kommentje:

Valóban vicces. [link]

:-)

2013. ápr. 19. 13:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Vissza kellene állítani. De mivel a nők állandóan az egyen jogúságért harcolnak /verik a nyálukat / őket is pont ugyan úgy besorozni.
2013. aug. 13. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!