A tankokat miért nem elektromos motor hajtja?
Ja, igen a totési idő:
Fast charge capable, up to 15C on some batteries.
Vagyis 4 perc.
De az 50t-ás akku ilyen gyors töltásáhez 340 GW kellene.
Talán egyszerűbb cserélni
Bocs, rosszul számoltam
5 perces gyorstöltéshez elég 150MW
És ezt a teljesítményt egy másik ugyanolyan akku is adhatná.
A harckocsimotorokba kb "bármit bele öntesz ami ég" és elindul vele, vagyis dízel, benzin szinte bármivel elmennek. (igen persze teljesítmény romlás, vagy idővel tönkre megy tőle de megy és ez az elsődleges szempont)
Aksi pakk csere kicsit körülményes harci körülmények között, ahogy az aksi szállítása is az szvsz.
A napelemes töltés remek ép csak a napelemek hatásfoka marha kicsi vagyis egy aksi pakk feltöltéséhez (mármint relatív rövid időn belül szerintem pár 100 m2 napelem kellene (nem fogok utána számolni), arról nem beszélve mi van ha esik havazik, ezt a rendszert össze kell szerelni viszonylag nagy helyet igényel sérülékeny stb.
Vagyis megint csak ott vagyunk, hogy
a,oda viszek 500 liter üzemanyagot
b oda viszek baromi sok tartalék aksit (amit mivel a fronton nem lehet tölteni ezért vissza kell szállítani újra töltésre) és egyéb apróságokat.
Lehet hogy én vagyok maradi, de az elektromos tank mellet eddig nem sok érvet tudtunk felhozni, ellene viszont jó párat.
Nem azt mondom hogy mondjuk 20 év múlva nem lesz ilyen de szerintem a közeljövőben esélytelen.
Már vanak olyan napelemek amik majdnem a be eső fény energia felét áramá alakitját de akoris nagyon nagy tábla kelene hozá mert csak a Főld flszinre megy sok nap eneri de ez is azért mert a főld nagyon nagy. Ráadásul ha gyorsan akarnánk egy tankot feltőlteno ha lehetséges is lene akoris ember vastagságú kábel kéne hozá ami meg nehézlene .bár az aksik az inkáb csak +10 tonát jelemtenének mint 50 et vagyis meglehetne csiálni csak értelmetlen lene aksi val.
Üzemanyag cella az még szóba jőhet viszont egy harcmezőn egy fojékon hidrogén tartájal meni nem biztonságos.
"motor elektromos áramot termelt, és az ezzel ellátott két elektromotor forgatta a kétoldali lánchajtókereket külön-külön?"
Keress rá itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!