Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan lehetek felcser?

Hogyan lehetek felcser?

Figyelt kérdés

Valaki leírná a folyamatot? Teljesen tudatlan vagyok.

Illetve a felcser mennyiben hasonlít/egyenlő egy katona orvossal?

2013. márc. 10. 16:14
 1/7 Shai-Hulud ***** válasza:

Hát kérlek ehhez először is orosszá kell válnod. Bár szerintem már ott sincsenek, mert az alábbi Pallas Lexikon-beli bejegzés is elég régen készülhetett:

"(ném. Feldscher), e század elejéig a német nyelvü hadseregeknél a katona-orvosok cime. Később csak azokat nevezték F.-eknek, akik nem voltak diplomás orvosok, hanem csak kirurgusok. Jelenleg még az orosz seregben vannak altiszti ranggal biró, az egészségügyi segédszolgálatra külön iskolákban kiképzett F.-ek."

[link]

2013. márc. 10. 16:46
 2/7 anonim ***** válasza:
2013. márc. 10. 18:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha bemész a legközelebbi toborzó irodába ott mindenről részletes felvilágosítást adnak sőt egészen apró dolgokat is megtudhatsz.A goggléba vagy a honvédség weblapján tájékozódhatsz hol találsz legközelebb toborzó irodát.Ha komolyan gondolod érdemes egy-két órát rászánni és alaposan elbeszélgetni a toborzó tisztekkel,hogy tudd mibe akarsz belefogni mert ez egy hosszú távú munka.
2013. márc. 10. 18:51
 4/7 A kérdező kommentje:

értem. köszi.

a szanitec meg a felcser ugyanaz?

És katonaorvos, tényleg csak úgy lehetek h orvosi egyetem után toborzás? Nincs valami olyan ami a kettőt együtt tanítja párhuzamban?

nagyon messze lakok mindegyik toborzó irodától, ezért próbálkozok neten.

2013. márc. 10. 20:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Azt hiszem honvédorvostan katasztrófa orvostan a neve a képzésnek amit meg kell szerezned és természetesen a katonai képzés.
2013. márc. 10. 22:33
 6/7 A kérdező kommentje:
-.-' persze
2013. márc. 10. 22:35
 7/7 Pro Patria ***** válasza:
37%

Ha van egy egészségügyis okj-d, elméletileg felvetetheted magadat a Honvédségbe, és ott elhelyezkedhetsz ápolóként, akár kórházba, akár terepen történő szolgálatra.

Orvos viszont csak diplomával lehetsz ott is.

2013. márc. 11. 03:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!