Petizacc kérdése:
A Wermacht és az SS között mi volt a különbség?
Figyelt kérdés
Régen általánosban megkérdeztem a történelem tanárom, de ő sem igazán tudta a választ és mivel még én sem tudom a mai napig gondoltam megkérdezem valaki hátha segít. A válaszokat előre is köszönöm!2013. márc. 8. 20:34
11/16 mustafa33 válasza:
Csak egy apró megjegyzés. Az SS-be nem a felső osztály tagjai léptek. A felső osztály, (voltak üzleti érdekből magas rangú iparbárók is köztük a párt tagságuk révén karrieristák) lenézte az SS-t, bunkó csőcseléknek tartották. Főleg az arisztokrácia. Egy német arisztokrata, junker, a Wehrmachtban ért el karriert. Igaz, hogy e párthadsereg elit volt, eleinte szigorú szabályok szerint vették fel a tagokat. (Az SS-nek tagjai voltak nem behívott katonái) Később a szigorú feltételekbőkl engedtek és a faji kö, vetelményekből is (feketebőrű alakulatok is voltak és semiták is -arab), a végén az volksdeutsch "önkénteseket" az elfoglalt országokból is az SS-be sorozták. Az SS-tagok lenézték a behívott wehrmacht katonát, de a wehrmacht igazi katonai iskolát végzett tisztek lenézték az SS karriertisztjeit.
12/16 mustafa33 válasza:
A Wehrmachtban a katonai szellem, a lovagi hagyományokra támaszkodva a német katonai erények és a tiszti becsület volt az első helyen (természetesen ezen belül az eskü a haza szolgálatára). Az SS-ben a pártfegyelem, párthűség és a feltétlen engedelmesség a Fűhrernek, akár becstelen dolgokban is.
13/16 anonim válasza:
Nekünk nem így tanították, pedig törire jártam. De érdekelnek a doku filmek is. Nézz meg egyet Nat Geo-n ott is ezt fogod látni amit írtam.
#4. és #5. voltam
14/16 mustafa33 válasza:
A Nat-Geo és egyébb égi csatornák angolszász, a győztesek szellemében és szemszögéből tanítja (és festi) a történelem eseményeit.
Nekem apám mint oral historyt mondta el ezeket, ő megélte és belülről. Élt és dolgozott Wehrmacht és SS tisztek között is és megszökött a szovjetektől.
15/16 anonim válasza:
"A Nat-Geo és egyéb égi csatornák angolszász, a győztesek szellemében és szemszögéből tanítja (és festi) a történelem eseményeit. "
Ebben igazad van, nekem is nagymamámék meséltek. Szerintük is a "megszálló" németekkel nemvolt semmi gondjuk. A "felszabadító" oroszoktól rettegtek.
16/16 anonim válasza:
03-09 12:10-es válaszoló írja le legjobban. Nem lehet csak úgy leegyszerűsíteni, hogy az SS volt az elit hadsereg, az SS nem egyenlő a Waffen-SS-el, ami valójában az elit haderő volt. Nem hiába szokták az SS-t úgy jellemezni, mint "állam az államban".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!