Mi a különbség a határvadászok és a (katonai) határőrök között?
Figyelt kérdés
2012. nov. 25. 21:13
1/5 anonim válasza:
A határőrség (katonai, ami ugye megszünt) feladata, a ahtár őrzése volt.
Egy esetleges támadás esetén, a határt 2 óráig tartaniuk kellett volna (ami képtelenség).
Namármost a ahtárvadász zászlóaljak, tudomásom szerint, a gyorsreagálású hadtestek részei. Azaz, a gyorsreagálású hadtest, elvileg 2 óra alatt el kell érje, a betörés, azaz a fegyveres konfliktus helyét. (ezt sem tartom valószínnek).
Ezek után indulnak meg a honvédség többi alakulatai.
Ezt tanították nekünk, anno, amikor én voltam katona.
Igaz, mindegyik szinte képtelenség, de ez lett volna a formalitás, egy esetleges külső támadás esetében.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2012. nov. 26. 10:30
3/5 anonim válasza:
a határőr az rendvédelmi, a határvadász pedig katona. Ennyi az egész, amúgy van határőrség, csak bele van olvadva a rendőrségbe
4/5 homo ludensz válasza:
Volt szerencsém 1963-1966 ig határőrként 27 hónap sorkatonai szolgálatot letölteni. Kiképzés után kikerültem egy határőr őrsre a nyugati határ szélen. Igazi kétsoros szögesdrót kerítés,nyomsáv és aknamező(aknazár). Akkor ott mi voltunk a rendfenntartók,az országhatár őrzők és egyben katonák hiszen egyenruhában voltunk. Egy 45 fős őrslegénység benne szakács,lovász,kutyás stb.a reguláris hadsereg támadását 5-6 km.es szakaszon AK-47 tel és könnyű fegyverekkel (golyószóró,gorjunov-géppuska)képtelen lett volna feltartóztatni még határvadászként is.
5/5 anonim válasza:
A határvadásznak többet fizetnek, mint a katonának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!