Mi történt volna szerintetek, ha a tengelyhatalmak nyerték volna a 2. világháborút?
Jól hangzik :)
Megnéztem volna. Amúgy is szeretem a retro filmeket. Szóval :)
Én is sokat gondolkoztam ezen... Amikor ezt tanultuk töriből, nekem annyira furcsa volt, hogy a töritanár mindig úgy mondta el az eseményeket, mintha "az antifasisztáknak szurkolt volna". ("Szerencsére nem sok amerikai gép sérült meg" meg hasonlók) Én mindig a tengelyhatalmaknak "szurkoltam" (ezt nem szó szerint kell érteni,csak h örültem ha épp nyerésre álltunk, és nem örültem ha nem :)), de nem azért mert hungarista, rasszista, vagy náci, hanem mert MI is a tengelyhatalmakhoz tartoztunk, és ki ne örülne, ha nem lett volna kommunizmus, ha maradtak volna a bécsi döntések, ha nem kellett volna jóvátételt fizetni és hasonlók :) És egy vesztes I. világháború után kifejezetten jól jött volna egy győztes második :)
VISZONT az éremnek két oldala van!!! Nagyon nem lett volna jó a nácizmus (fasizmus, hungarizmus és hasonlók) elterjedése, bár lehet abban reménykedni, hogy megbukott volna Hitler, és akkor a "csatlós" államokban is lázadások törtek volna ki, és megdőlt volna a szélsőjobbos kormány, viszont így megint előtérbe kerülhetett volna a szélsőbal, a kommunizmus, ami megint nagyon rossz lett volna :/ Nehéz ezt így utólag megmondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!