Mi lesz így a honvédséggel?
Te abba az 1000 román tankba a működő Ladákat is beleszámoltad, vagy mi a jó isten?
2013. febr. 3. 13:54
A legpontosabb becslések szerint az USA-nak kb 8 ezer, az oroszoknak meg kb 3 ezer bevethető tankjuk van, majd biztos a dicső és nagy múltú román hadigépezetnek lesz 1000 bevethető tankja. Innentől nincs is értelme a vitának.
2013. febr. 3. 13:55
Ja már értem, te a roppantul egyáltalán nem hiteles globalfirepower.com-ot nézed. Nos itt, ha megnézed az egekig magasztalt belga hadseregnek pl tankja sincs. Nekünk meg oda van írva, hogy 100 valamennyi, amiből a valóságban 20 sincs. Ennyit ér ez az oldal.
2013. febr. 3. 13:57
Az USA-nak valóban 8000 tankja van, de az oroszok 3000 db.-ja az aktív szolgálatban állókat jelenti, összesen még kb. 17 000 tankjuk lehet raktározva, a Szovjetuniónak 1990-ben még 45 000 tankja volt.
2013. febr. 3. 14:10
Ennyi erővel, magyar honvédségnek is van konzervált, hadrendből kivont t54 tankja 500db wikipedia szerint ...
Ráadásul én úgy tudom, a román hadsereg pont a t54 tankokat modernizálta anno...
Ezek csak becslések nem lehet tudni a pontos számokat ...
Te milyen forrással tudod alátámasztani az állításodat...
2013. febr. 3. 14:48
16/25 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki hogy van vele, kevesen vagyunk, kevés a felszerelés, a fegyver és a lőszer is...mégis a katonai szakokon 20x-os túljelentkezés van..nem a hülyébb emberekből. Motiváltak vagyunk, katonáink legalább missziós tapasztalattal rendelkeznek. Nem mondom, tényleg ráférne az újítás a honvédségre, de legalább motiváltak vagyunk, és jól képzettek. Mellesleg, a mai generációt is érdekli a honvédelem, szóval lehet nem is nézünk olyan rossz jövő elé...már csak egy kis rendszerváltozás kellene szerintem.
17/25 A kérdező kommentje:
Mellesleg, olyan képességek is vannak nálunk, ami szomszédjainknál a közeljövőben nem hiszem hogy lesznek :) Gondolok itt pl. az előretolt repülésirányításnak. De ott van pl. a Különleges Műveleti Zászlóalj. A felszerelésükön is látszik, hogy elég korszerű. Szerintem elég lenne több lőszer, meg benzin hogy tudjunk gyakorlatozni sokkal többet, egy kis modernizálás és már nem lenne olyan rossz a helyzet. Utána meg pár újítás..ezért kellene egy eleve új rendszer, ami működik is.
Fogadd már el hogy Magyarországnak felesleges honvédséget fenntartania! És válság van egyenlőre víz felett próbálunk maradni, nem katonásdit játszani...
2013. febr. 3. 20:04
19/25 A kérdező kommentje:
Tudom én jól, épp ez a baj, ezért kellene rendszert vállalni :) De hát majd lesz jobb is..
Nagy-Britannia, Tajvan, Dél-Korea többször annyi százalékát költi honvédelemre, mint mi, mégis virágzik a gazdaságuk, a sok szerencsétlen afrikai állam alig költ a katonásdira, mégis éhezik a lakosság jó része.
Közgazdászok szerint jó gazdaságpolitika mellett egy országnak gond nélkül ki kell bírnia azt, ha a nemzeti jövedelme 10 %-a megy a hadseregre. Nálunk ez alig több, mint 1%. Lásd a virágzó, állig felfegyverzett Izraelt, semmi bajuk a giga-mega hadseregük mellett.
2013. febr. 3. 21:55
Kapcsolódó kérdések: