Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi lesz így a honvédséggel?

Mi lesz így a honvédséggel?

Figyelt kérdés
Semmi légvédelem, se lőszer se üzemanyag. Nincs rendes felszerelés sem a katonáknak..ezek szerint képtelen a haza védelmére...mégis húszszoros túljelentkezés van a katonai szakoknál. Mit jósoltok az MH-nak? (Csak olyan véleményét szeretném nagyobb részben, aki hozzáértő)
2013. febr. 3. 11:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
8%
Te abba az 1000 román tankba a működő Ladákat is beleszámoltad, vagy mi a jó isten?
2013. febr. 3. 13:54
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
A legpontosabb becslések szerint az USA-nak kb 8 ezer, az oroszoknak meg kb 3 ezer bevethető tankjuk van, majd biztos a dicső és nagy múltú román hadigépezetnek lesz 1000 bevethető tankja. Innentől nincs is értelme a vitának.
2013. febr. 3. 13:55
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
Ja már értem, te a roppantul egyáltalán nem hiteles globalfirepower.com-ot nézed. Nos itt, ha megnézed az egekig magasztalt belga hadseregnek pl tankja sincs. Nekünk meg oda van írva, hogy 100 valamennyi, amiből a valóságban 20 sincs. Ennyit ér ez az oldal.
2013. febr. 3. 13:57
 14/25 kürasszír ***** válasza:
91%
Az USA-nak valóban 8000 tankja van, de az oroszok 3000 db.-ja az aktív szolgálatban állókat jelenti, összesen még kb. 17 000 tankjuk lehet raktározva, a Szovjetuniónak 1990-ben még 45 000 tankja volt.
2013. febr. 3. 14:10
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel, magyar honvédségnek is van konzervált, hadrendből kivont t54 tankja 500db wikipedia szerint ...

Ráadásul én úgy tudom, a román hadsereg pont a t54 tankokat modernizálta anno...

Ezek csak becslések nem lehet tudni a pontos számokat ...

Te milyen forrással tudod alátámasztani az állításodat...

2013. febr. 3. 14:48
 16/25 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki hogy van vele, kevesen vagyunk, kevés a felszerelés, a fegyver és a lőszer is...mégis a katonai szakokon 20x-os túljelentkezés van..nem a hülyébb emberekből. Motiváltak vagyunk, katonáink legalább missziós tapasztalattal rendelkeznek. Nem mondom, tényleg ráférne az újítás a honvédségre, de legalább motiváltak vagyunk, és jól képzettek. Mellesleg, a mai generációt is érdekli a honvédelem, szóval lehet nem is nézünk olyan rossz jövő elé...már csak egy kis rendszerváltozás kellene szerintem.
2013. febr. 3. 18:57
 17/25 A kérdező kommentje:
Mellesleg, olyan képességek is vannak nálunk, ami szomszédjainknál a közeljövőben nem hiszem hogy lesznek :) Gondolok itt pl. az előretolt repülésirányításnak. De ott van pl. a Különleges Műveleti Zászlóalj. A felszerelésükön is látszik, hogy elég korszerű. Szerintem elég lenne több lőszer, meg benzin hogy tudjunk gyakorlatozni sokkal többet, egy kis modernizálás és már nem lenne olyan rossz a helyzet. Utána meg pár újítás..ezért kellene egy eleve új rendszer, ami működik is.
2013. febr. 3. 19:07
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Fogadd már el hogy Magyarországnak felesleges honvédséget fenntartania! És válság van egyenlőre víz felett próbálunk maradni, nem katonásdit játszani...
2013. febr. 3. 20:04
 19/25 A kérdező kommentje:
Tudom én jól, épp ez a baj, ezért kellene rendszert vállalni :) De hát majd lesz jobb is..
2013. febr. 3. 20:13
 20/25 kürasszír ***** válasza:
93%

Nagy-Britannia, Tajvan, Dél-Korea többször annyi százalékát költi honvédelemre, mint mi, mégis virágzik a gazdaságuk, a sok szerencsétlen afrikai állam alig költ a katonásdira, mégis éhezik a lakosság jó része.

Közgazdászok szerint jó gazdaságpolitika mellett egy országnak gond nélkül ki kell bírnia azt, ha a nemzeti jövedelme 10 %-a megy a hadseregre. Nálunk ez alig több, mint 1%. Lásd a virágzó, állig felfegyverzett Izraelt, semmi bajuk a giga-mega hadseregük mellett.

2013. febr. 3. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!