Magyarországon miért nem foglalkoznak a különböző külföldi műveletekben elhunyt katonákkal?
"A fiatalok életképtelenek olyanokra néznek fel akik semmit nem tettek ezért az országért!"
Mert az egészséges dolog, ha a fiatal olyan emberekre néz fel, akik államilag támogatott gyilkosságokban vesznek részt?
Magyarországon mellesleg a sportolókkal sem foglalkoznak.
Szerintem egy sportoló sokkal nagyobb példakép lehet, mint egy katona. Rengeteg fiatal, vb, eb, stb bajnok sportoló él Mo.-n, akiről senki se tud. Csak az én sulimban volt egy csaj, aki kick-box világbajnok volt, meg több srác, aki boksz, thai-box, karate eb, vb győztes. Még a távol-keleti sportokban is mi vagyunk a legjobbak. Szerintem ők valóban tesznek valamit a hazáért. Öregbítik a sportban a hírnevünket, pozitív képet festenek hazánkról és ezt végig hordozzák a világon. Ráadásul ők nem csak tesznek valamit, hanem eredményeket érnek el. Az az igazán lényeges dolog...Szerintem legalábbis.
Egyetértek az elsővel.
Az, hogy valaki zsoldos, abban nem igazán értem, mi a nagy dolog. A legtöbbje azért megy oda, mert extra pénzt kap érte. Ők nem magyar honvédők, hanem egyszerű bérelt zsoldosok.
Mondjuk azt én se szeretem, amikor zsoldosnak hívják ezeket az embereket. Számomra ez túl erős szó, mármint a zsoldos.
Nekem mindig Mátyás király fekete serege ugrik be, akik ha nem kapják meg a fizut, vagy csak nem figyelnek oda rájuk egy picit, már lopnak, rabolnak, nőket erőszakolnak a bormámor közepette.
Ha nemzetközileg elismert zsoldosszervezetről van szó, akkor nekem csak az Idegen Légió jöhet szóba. Na oda aztán bárki bármilyen állampolgársággal mehet, ha túléli a kiképzést, már mehet is "békét fenntartani".
Egyébként nem tudom, h a kérdező csak kíváncsiságból tette fel a kérdést, vagy maga is benne van a katonai témákban. Tőle kérdezném, hogy igaz az, h a légiók kapnak néha olyan parancsot, h egy egész falut kell kiirtani? Én speciel olyanról hallottam, h elküldtek egy csapatot egy afrikai törzshöz, ahol tűzharcba keveredtek, és egy-két társuk meghalt. Bosszúból éjszaka visszamentek, porig égették a falut, aki menekülni próbált, lemészárolták. Ez csak urban legend, vagy urban legend, vagy van alapja?
"nép honvédői ellen."
Honvédők? A szélsőséges iszlamistákra gondolsz, akik megragadtak a megkövezés, vallási gyilkosságok és a terrorizmus szintjén. Tényleg, nagyon romantikus, ahogyan azok a fundamentalista ősemberek védik a hazájukat. Az is röhej, hogy pl.: a tálibok ellenőrzik a máktermesztést is és egyedül nekik van joguk csinálni a mákbizniszt (na, vajon miért?) biztos a nagy szent vallásukban deklarálva van a kábítószer előállítás és terjesztés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!