Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha hivatásos katona valaki,...

Ha hivatásos katona valaki, muszáj elhagynia 7végente a bázist vagy ilyesmi vagy bent maradhat?

Figyelt kérdés
szeretnék hivatásos katona lenni 2 okból, érdekel az egész a 2.-k pedig nem szeretnék a családommal maradni, 22 éves vagyok, szóval ez nem olyan ugye mint egy kollégium iskolákban, hogy 7végente hazakell jönni, ha akarok akkor sose jövök haza vagy mi?
2012. nov. 27. 23:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha akarod elhelyeznek honvédségi szálláson, vagy esetleg kaphatsz szolgálati lakást is, X év szolgált után. Tehát nem kötelező hazamenned.

Viszont nem túl jó ötlet, anyagi és előremeneteli szempontból sem, nincs más lehetőséged? Szakma, érettségi, diploma, valami van?

2012. nov. 27. 23:23
 2/13 A kérdező kommentje:
van 2 szakma és egy érettségi
2012. nov. 27. 23:48
 3/13 anonim ***** válasza:
Akkor miért akarsz katona lenni? Rengeteg lehetőség van külföldön, akár pályakezdőként is, lényegesen jobb fizetéssel. A honvédségnél első körben örülhetsz ha 100-110et hazaviszel.
2012. nov. 27. 23:49
 4/13 A kérdező kommentje:
mert a családom nem támogat anyagilag, csak nyűg vagyok nekik elhelyezkedni pedig nem tudtam a 2 szakmával és érettségivel munkaügyi központban is regisztrált tag vagyok és saját magam is keresek munkát de vagy túl képzett vagyok vagy nincs elég gyakorlatom vagy nincs jogsim általában valami mindig van ami miatt nem tölthetem be az állást, és szeretnék már elkerülni itthonról, egy kutyával jobb a bánás mód mint velem
2012. nov. 27. 23:52
 5/13 anonim ***** válasza:

Ezért mondtam a külföldi melót, itthon nincs semmi. Valószínűleg én is megyek ki Németországba, mert egyszerű gyári munkásként többet keresnék mint itthon a szakmámmal, meg a maszekolással.

De elárulhatnád mi az a két szakma, akkor konkrét dolgot is tudnék mondani.

2012. nov. 27. 23:55
 6/13 A kérdező kommentje:

de nem lenne pénzem a ki útra és amíg nem kapom meg kint az első fizetést élni kell valamiből és élni is kell valahol

egy vendéglátó eladó és egy étkezdés

2012. nov. 27. 23:56
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha van mellé egy alap nyelvtudásod akkor bármelyikkel el tudnál helyezkedni.

Alkalmi melókkal nem tudod összeszedni az induló pénzt esetleg?

2012. nov. 28. 00:01
 8/13 A kérdező kommentje:

alkalmi melókkal az a baj, hogy már előre be vannak rendelve az emberek minden helységre, én pedig csak most novemberben végeztem, így lecsúsztam róluk, de próbálkoztam rengeteg szakmán kívűli dologgal mint bolti eladó telemarketinges még állatgondozásra is jelentkeztem de nem vettek fel :S

itthon pedig már nagyon nyüstölik a fejem, és ezt már nem tudom elviselni az örökös kiabálásokkal és üvöltözésekkel :/ a katonaság érdekel is meg biztos pont egy jó ideig ha bekerülök

2012. nov. 28. 00:06
 9/13 anonim ***** válasza:

Oké, értem.

Hivatásos katona úgy lehetsz hogy elvégzel egy katonai főiskolát vagy egyetemet, egyébként szerződésesnek vesznek fel (ha felvesznek), elég komoly fizikai felmérésen és orvosi vizsgálatokon kell megfelelned.

De keresd meg a legközelebbi toborzóirodát és menj be, el fognak mondani mindent részletesen, és sokkal konkrétabban mint ahogy én tudnám.

2012. nov. 28. 00:17
 10/13 anonim ***** válasza:
Link lemaradt: [link]
2012. nov. 28. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!