Ha hivatásos katona valaki, muszáj elhagynia 7végente a bázist vagy ilyesmi vagy bent maradhat?
Ha akarod elhelyeznek honvédségi szálláson, vagy esetleg kaphatsz szolgálati lakást is, X év szolgált után. Tehát nem kötelező hazamenned.
Viszont nem túl jó ötlet, anyagi és előremeneteli szempontból sem, nincs más lehetőséged? Szakma, érettségi, diploma, valami van?
Ezért mondtam a külföldi melót, itthon nincs semmi. Valószínűleg én is megyek ki Németországba, mert egyszerű gyári munkásként többet keresnék mint itthon a szakmámmal, meg a maszekolással.
De elárulhatnád mi az a két szakma, akkor konkrét dolgot is tudnék mondani.
de nem lenne pénzem a ki útra és amíg nem kapom meg kint az első fizetést élni kell valamiből és élni is kell valahol
egy vendéglátó eladó és egy étkezdés
Ha van mellé egy alap nyelvtudásod akkor bármelyikkel el tudnál helyezkedni.
Alkalmi melókkal nem tudod összeszedni az induló pénzt esetleg?
alkalmi melókkal az a baj, hogy már előre be vannak rendelve az emberek minden helységre, én pedig csak most novemberben végeztem, így lecsúsztam róluk, de próbálkoztam rengeteg szakmán kívűli dologgal mint bolti eladó telemarketinges még állatgondozásra is jelentkeztem de nem vettek fel :S
itthon pedig már nagyon nyüstölik a fejem, és ezt már nem tudom elviselni az örökös kiabálásokkal és üvöltözésekkel :/ a katonaság érdekel is meg biztos pont egy jó ideig ha bekerülök
Oké, értem.
Hivatásos katona úgy lehetsz hogy elvégzel egy katonai főiskolát vagy egyetemet, egyébként szerződésesnek vesznek fel (ha felvesznek), elég komoly fizikai felmérésen és orvosi vizsgálatokon kell megfelelned.
De keresd meg a legközelebbi toborzóirodát és menj be, el fognak mondani mindent részletesen, és sokkal konkrétabban mint ahogy én tudnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!