Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tiszthelyettesi katona 2 év...

Tiszthelyettesi katona 2 év szolgálat után, felmondhatja az 5éves szerződését?

Figyelt kérdés
vannak jogi következményei?

2012. nov. 18. 12:00
 1/3 anonim válasza:

Én úgy tudom, hogy a próbaidő után kapott szerződéshosszabítási pénzt ilyenkor vissza kell fizetni(2 havi alapilletmény). Ha jól tudom a jelenlegi helyzetben a közös megegyezéssel való felmondást nem engedélyezik. Tehát egyoldalú felmondással felmondhatsz. Csakhogy azt nem tudom én sem, hogy ilyenkor mennyi a felmondási idő. Közszolgálati dolgozóknál ez asszem 2 hónap. Ezt lenyomod, természetesen kifizetik a munkádat és mehetsz isten hírével. De mindenképp érdemes ledolgozni, különben kifizettetik a felmondási idő alatti fizetésedet.

Emellett, ha valamit nem tudok pontosan és te pontosabban megtudod, azt légyszi írd már vissza ide!

2012. nov. 28. 19:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! am én is azért kérdeztem mert fogalmam sincs, de ha majd megtudok valamit időközben, akkor rádírok!
2012. nov. 28. 20:13
 3/3 vzs ***** válasza:
beadhatsz leszerelési kérvényt, de ebben az esetben a toborzópénzt vissza kell fizetni, illetve a ruházati ellátmányként kapott csekk könyv időarányos részét is vissza kell fizetni, ha többet költöttél el belőle, mint amennyi adott hónapra jut belőle, de hidd el, többet fogsz!
2012. dec. 6. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!