Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha vissza lehetne utazni az...

Ha vissza lehetne utazni az idoben, éppen a II. világháboru véres esemyényeihez, akkor a csatákban részt vennétek? Ha igen, melyik oldalon? A Szovetségesek vagy a Tengelyhatalmak oldalán?

Figyelt kérdés
Csak egy ilyen gondolat forgott a fejemben...

2012. okt. 29. 21:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
63%

csak ha biztosan tudnám, hogy az én segítségem kell ahhoz, hogy a tengelyhatalmak totális győzelmet arassanak, de akkor feltétlenül. amúgy semmiképp. nem akarok meghalni, pláne nem így. viszont, ha ez az ára az Eszme diadalának, akkor megpróbálnám levetkőzni a gyávaságomat.

másképp biztosan nem vennék részt benne. tisztelem azokat, akik megtették, mert én sírtam és menekültem volna.

2012. okt. 29. 21:49
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
német oldalon biztos nem harcoltam volna. Lenézték a magyart, mert csak az árja német volt az életképes szerintük. Még így is harcoltatok volna értük?
2012. okt. 29. 21:52
 13/27 A kérdező kommentje:
én német oldalon harcoltam volna!Gondolom,nem kell magyarázni,miért!
2012. okt. 29. 21:59
 14/27 anonim ***** válasza:
29%

Mivel a valóságban a Szövetségesek győztek, a tervemet velük valósíthatom meg legkönnyebben:

elmondanék MINDENT, amit a háborúról és következményeiről tudok az amerikaiaknak ( a jövőből jöttem). Azzal a céllal, hogy nyerjék meg sokkal gyorsabban, és ne hagyják a szovjeteket teret nyerni, és ne konfrontálódjanak Japánnal.

Így mentek meg a meg a legtöbb életet.

2012. okt. 29. 22:11
 15/27 anonim ***** válasza:
86%

Amikor kitört az első Nagy háború a magyarok ezrei puszta lelkesedésből álltak be önkéntesnek .Miután lefizették a 30 koronát ami nem kis pénz volt.Azoknak a huncutszemű kunkori bajszú magyar bakáknak még volt vér a pucájában és nem sokat töprengtek azon ,hogy akár meg is halhatnak a szív alakú hazájukért.

Persze 16 -ban amikor már tombolt a vöröspestis és a gazdák nem adták be a terményeiket megszabott áron(inkább felzabálták ,elpocsékolták) a baka meg éhezett már csökkent a lelkesedés.Főleg amikor 10 nap kőkemény frontszolgálat után 10 napig a hátsó vonalakban volt és aztán 10 napra pihenőt kapott láthatta ,hogy ki milyen trükkökkel húzza ki magát a szolgálat alól és hogyan él míg ők elől a bőrüket viszik a vásárra,annak is elment a kedve az egésztől aki tényleg jó katona és hű hazafi volt.

A második világháborúban kevesen álltak be önkéntesnek,de akit szolgálatra hívtak próbálta megtenni a tőle elvárhatót.

Én se mennék önkéntesnek .A gyilkolászás nem vonz. A fegyvert utálom ,de ha szolgálatra hívnának bármire képes volnék a népemért ,családomért és magamért.

Szerintem így van ezzel mindenki akiben van még némi gerinc.

2012. okt. 29. 23:01
 16/27 anonim ***** válasza:
29%
A II V.H.-ban nem szívesen vettem volna részt, de '56-ban mindenképpen fegyvert fognék mert ott ha nyer a forradalom akkor most nem ott tart az ország ahol most hanem kb Ausztriával lennénk egy szinten ahonnan 1955-ben vonultak ki a szovjetek. Akkor nem rabolták volna le az országot, nem menekült volna több százezer értelmiségi nyugatra, nem börtönöznek és végeznek ki igazi hazafiakat és nem adósodunk el gatyára.
2012. okt. 30. 05:47
 17/27 anonim ***** válasza:
54%
Önszántából nem. Ha mindenképpen választanom kell, akkor az Operation Fork illene leginkább hozzám. (amikor a brit hadsereg elfoglalja Izlandot).
2012. okt. 30. 07:35
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
Britt erőknél.
2012. okt. 30. 12:44
 19/27 anonim válasza:
75%
Látjátok ez a nagy különbség! Akik a szövetséges oldalon lettek volna , azok azt mondják , hogy talán , meg hogy csak ha muszály lenne , viszont mi, akik ideológiai meggyőződésből harcoltunk volna , bármikor , bármelyik percben ott lettünk volna az első sorban , és nem azért mert muszály , hanem a hazánkért és fajunkért! Kitartás!
2012. nov. 1. 00:19
 20/27 anonim ***** válasza:
71%

Tengelyhatalmak.

Vinnék magamal pár könyvet amik részletesen leirják a csatákat, meg tudományos anyagokat is vinnék :D

Ha a fronton kéne harcolnom, akkor utász lennék.

Nuke the world

2012. nov. 1. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!