Ha vissza lehetne utazni az idoben, éppen a II. világháboru véres esemyényeihez, akkor a csatákban részt vennétek? Ha igen, melyik oldalon? A Szovetségesek vagy a Tengelyhatalmak oldalán?
csak ha biztosan tudnám, hogy az én segítségem kell ahhoz, hogy a tengelyhatalmak totális győzelmet arassanak, de akkor feltétlenül. amúgy semmiképp. nem akarok meghalni, pláne nem így. viszont, ha ez az ára az Eszme diadalának, akkor megpróbálnám levetkőzni a gyávaságomat.
másképp biztosan nem vennék részt benne. tisztelem azokat, akik megtették, mert én sírtam és menekültem volna.
Mivel a valóságban a Szövetségesek győztek, a tervemet velük valósíthatom meg legkönnyebben:
elmondanék MINDENT, amit a háborúról és következményeiről tudok az amerikaiaknak ( a jövőből jöttem). Azzal a céllal, hogy nyerjék meg sokkal gyorsabban, és ne hagyják a szovjeteket teret nyerni, és ne konfrontálódjanak Japánnal.
Így mentek meg a meg a legtöbb életet.
Amikor kitört az első Nagy háború a magyarok ezrei puszta lelkesedésből álltak be önkéntesnek .Miután lefizették a 30 koronát ami nem kis pénz volt.Azoknak a huncutszemű kunkori bajszú magyar bakáknak még volt vér a pucájában és nem sokat töprengtek azon ,hogy akár meg is halhatnak a szív alakú hazájukért.
Persze 16 -ban amikor már tombolt a vöröspestis és a gazdák nem adták be a terményeiket megszabott áron(inkább felzabálták ,elpocsékolták) a baka meg éhezett már csökkent a lelkesedés.Főleg amikor 10 nap kőkemény frontszolgálat után 10 napig a hátsó vonalakban volt és aztán 10 napra pihenőt kapott láthatta ,hogy ki milyen trükkökkel húzza ki magát a szolgálat alól és hogyan él míg ők elől a bőrüket viszik a vásárra,annak is elment a kedve az egésztől aki tényleg jó katona és hű hazafi volt.
A második világháborúban kevesen álltak be önkéntesnek,de akit szolgálatra hívtak próbálta megtenni a tőle elvárhatót.
Én se mennék önkéntesnek .A gyilkolászás nem vonz. A fegyvert utálom ,de ha szolgálatra hívnának bármire képes volnék a népemért ,családomért és magamért.
Szerintem így van ezzel mindenki akiben van még némi gerinc.
Tengelyhatalmak.
Vinnék magamal pár könyvet amik részletesen leirják a csatákat, meg tudományos anyagokat is vinnék :D
Ha a fronton kéne harcolnom, akkor utász lennék.
Nuke the world
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!