Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Rövidlátó vagyok, lehetek még...

Rövidlátó vagyok, lehetek még mesterlövész?

Figyelt kérdés
Kontaktlencsével alkalmas lennék? Szemüveggel gondolom nem.

2012. aug. 30. 22:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Bár laikus vagyok a témához, de szerintem mesterlövész nem lehet rövidlátó.

A kontaktlencse se hiszem hogy alkalmasít, elvégre egy mesterlövész is kerülhet éles helyzetben hirtelen olyan váratlan szituációba, (akár véletlen baleset folytán is) hogy, mondjuk megütik, vagy ütés éri a fejét, és a lencse félrecsúszhat, stb...

Szerintem nem lehetséges.

2012. aug. 30. 22:07
 2/17 Gugu Gabor ***** válasza:
82%
Inkább a lézeres szemműtétet javaslom...
2012. aug. 30. 22:12
 3/17 anonim ***** válasza:
12%
Tudsz egyáltalán lőni? Illetve próbáltad már?
2012. aug. 30. 22:15
 4/17 A kérdező kommentje:

Jó válaszok! A lézeres műtét valóban jó ötlet.

És igen, lőttem már, fegyverem is van, és rendszeresen vadászok!

2012. aug. 30. 22:20
 5/17 anonim ***** válasza:
ok, akkor értem a kérdést :)
2012. aug. 30. 22:23
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Most viccelsz?Ez olyan mintha megkérdezné valaki hogy láb nélkül focizhatok e?A válasz NEM mert éles tökéletes szemre van szükség és komoly szemvizsgálat alá tesznek ki de téged már nem is vetnének vizsgálat alá hisz rövidlátó vagy tuti nem mehetnél ilyen helyre és ezt nem rosszindulatból írom csak ne éld magad bele!A lézeres szemműtét meg elég drága mulatság és még akkor se biztos hogy alkalmas lennél rá!
2012. aug. 31. 00:03
 7/17 anonim ***** válasza:
81%

Nekem már gimis koromban minusz 6 dioptriás volt a szemüvegem, és a három legjobb lövő közt voltam az osztályban. Fősulin, immár kontaktlencsével, szintén jól lőttem.

Ugyanis a szemüveg és a kontaktlencse a látás korrekciójára szolgál. Azokkal ugyanúgy lát a rövidlátó, mint az egészséges szemű azok nélkül.

2012. aug. 31. 00:10
 8/17 A kérdező kommentje:

Már meg van a helyes válasz úgyhogy:

Sajnáljuk nem nyert!

2012. aug. 31. 00:15
 9/17 anonim ***** válasza:
66%

Csak is kizárólag ha lézeres szemműtéttel helyre hozzák a szemedet.

Most képzeld azt hogy mesterlövészként bent kúszol a dzsumbujban, bemegy a lencse alá a kosz, esetleg kiesik, stb, stb.

2012. aug. 31. 02:00
 10/17 anonim ***** válasza:
12%
Nemhogy mesterlövész, de ha jól tudom, semmilyen különleges osztagnál nem szolgálahatsz, és akkor örülhetsz, ha a lézeres szemműtét miatt még lehetsz katona... Bár az is ki van zárva...
2012. aug. 31. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!