Magyar katonák nem szoktak unatkozni külföldön?
Vannak időszakok, amikor nem történik semmi, és akkor természetesen unatkoz(t)unk mi is. Szerezz egy katona havert, aki volt már külszolgálaton, és ha van neki, meg hajlandó, akkor lehet, hogy mutat pár képet, vagy videót.
(Nálam ne próbálkozz, azok mind SZJÚPER TITKOSAK :D!!!)
sima suttyo katona???!!!
hány éves vagy?
Nos. Nem vagyok sima suttyó katona, de biztos ismersz, és tudod, merlyik sarkaiban voltam eddig ennek a nagyvilágnak és miket csináltam meg láttam ott.
A különlegeseknél is van üresjárat, ugyanúgy, ahogy mindenhol. A katonákra vonatkozó egyes számú általános szabály rájuk is ugyanúgy érvényes, mint a legutolsó bokorugróra, bármelyik nemzethez is tartozzon:
"Azért sietsz, hogy várhass, és azért vársz, hogy siethess." Várakozás közben pedig unatkozik az ember gyermeke, legyen rajta bizony bármilyen csapatkarjelzés.
De bocs, hogy belepofázok, én biztos nem értek hozzá.
Szerintem nem kellene összeméregetnünk a cerkáinkat, de kicsit belemegyek a dolgokba.
1. A magyar katonák sem jobbak egyetlen más nemzet katonáinál. Nem gépek, még a különlegesek sem.
2. A külszolgálat nem állandó pörgés. Abba fél év (vagy akár pár hónap vagy hét) alatt bele lehet pusztulni. Igenis vannak időszakok, amikor a magyar katona is pihen. Ha ez napokig tart, akkor elkezd unatkozni, és jönnek sztorizgatások, a hülye viccek, meg az egymás b.sztatása, meg a marháskodás.
3. Nagyképűség? Leégetés? Jajjj.
4. Biztosan nagyon értesz hozzá, és van hozzá közöd, nem kételkedem.
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy dícséretes az, hogy véded a mundér becsületét, de nem kell az sem, hogy eltagadjunk nyilvánvaló és emberi dolgokat. Pont az könnyít odakint az emberen, hogy pihenőidőben lazul, hülyéskedik. Erről néha fénykép és/vagy videó is készül. Ezt valaki kirakja a FB-ra, valaki, mint én, meg jól elrakja egy CD-re és nem mutogatja, legfeljebb a családnak, vagy ha összegyűlünk azokkal egy sörre, akikkel együtt csináltuk végig a balhékat.
Jó visszaemlékezni az ilyen vidám pillanatokra is, nem csak a készenlétre meg a veszélyre, meg a nehéz helyzetekre.
Erről többet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki a kamerákat.
Mit értünk szórakozgatás alatt...
Nem fogok személy szerint említeni, de volt rá példa, hogy egy címeres barom, feltette FB re, hogy hová mennek, mit fognak csinálni a következő bevetésükön.
Tudod mit mondott a hadbíróságon? Hogy unatkozott...
Nem beszélve azokról a katonákról, akik folyamatosan meggyalázzák a civileket szolgálat teljesítés alatt... Pl. U.S. Army, de akár mondok az MH ból is efféle személyeket... Természetesen azonnal menesztették őket is... De ha egy katona unatkozik, nem feltétlenül kell baromkodással eltölteni az időt, lehet normálisan, hasznosan is...
Jól van.
Eszerint két különböző dologról beszélünk.
Én kb. arról beszélek, hogy pl. hajnyírás közben a másik tarkójába belenyírják, hogy F.SZ, vagy belecsempésznek egy zacskó murvát a hátizsákja aljába, vagy a fogkrémes tubusát megtöltik cipőboxszal.
Te meg arról beszélsz, hogy "amerikai módon" hullákra hugyoznak, meg M-16 csövén keresztül szívják a füvet, meg temetőből kiásott koponyákkal fociznak.
A kettő azért nem egy súlycsoport.
Szerintem kicsit túl komolyan vetted a kérdést, és egyből kirívó bűnesetekre gondoltál, nem olyan ártatlan marhaságokra, amik amúgy szinte mindennaposak.
(És amiket mi is megcsináltunk.)
Kedves 73%-os!
Én katonának készülök, és majd misszióra is szeretnék kimenni. Mesélnél róla hogy milyen is ott kint? Netről annyira nem tudom elképzelni. Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!