Lehetnek még volt hadifoglyok külföldön?
Olyan 90 év körül lehetnek olyan emberek, akik a második világháborúban hadifoglyok lettek, eltűntek, elvonult felettük a front, ottmaradtak. Az ilyen embereket összeírták, vagy akár még mindig lehet olyan, akiről a családja azt hitte, hogy meghalt, aztán él, csak nagyon messze?
A naplóba volt régebben egy riport,az Utolsó hadifogoly címmel. Biztos, hogy ő volt az utolsó?
Egy rokonunk nekünk is eltűnt, bár ő Ukrajnába, de ha hadifogságba esett? És mostanában olyanokat érzek(nem tudom megmagyarázni, hogy hogy,) de olyan érzéseim vannak, hogy még él. Nem tudom, hogy mitől, hogyan, de nem csak nekem. Igazából az agyam azt súgja, hogy nem, mert már 101 éves lenne, de vannak ilyen érzéseim. Lehet, hogy még vannak foglyok külföldön, Oroszországba?
Akkor majdhogynem esélytelen? Kár...
Esetleg megpróbálni hogy érdemes?
Szerintem biztos hogy vannak még hadifoglyok.Főleg Oroszországban.
Továbbá rengeteg ember kaphatott valamiféle amnéziát és letelepedett ott ahol útjára bocsátották.
Épp ezért gondolom. Nem tudom miért, hogy de minden érzékem azt mondja, és egyre erősebben. Egyre arra bíztat az agyam, hogy igen.
Az oroszok mennyire segítőkészek?
Tehát mennyi esély van rá, hogy ha interneten felkeresek valakit, segítene egy kicsit?
A magyar katonák 1941-tő vettek részt a háborúban. Akkoriban a legfiatalabbak 21-23 évesek voltak, de inkább az idősebb embereket hívták be (hogy a fiatal, erős legénységet itthonra tartogassák - mint később kiderült: helyesen.) Ezekből tehát nemigen van esély.
Na már most, számoljunk 1944-el. Ennek 68 éve. Ha behívták őket mondjuk 25-30 évesen, akkor ma már jóval 90 felett lehetnek. Eleve nagyon kevesen vannak az országban is, akik megjárták a háborút, és még élnek. Hadifogságban főleg nem hiszem, hogy lennének még. Ahogyan mondtad, a te hozzátartozód is 101 éves lenne. A háború 73 éve tört ki! Azok, akik még emlékeznek rá, gyerekek voltak akkoriban. Ahhoz, hogy valaki még harcolt is volna benne, nagyon idősnek kellene lennie.
Esetleg a málenkij robotra elhurcolt gyerekek/fiatalok között lehetnek még odakint ragadtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!