Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A légpuska mennyire ártalmas...

A légpuska mennyire ártalmas fegyver?

Figyelt kérdés

Nem a hadvezetéshez tartozik, de fegyvernek minősül (asszem)

Mekkora sérülést tud okozni ha eltalál valakit? Például combon, vagyis húsba fúródik.

Illetve egy kissebb állatot megtud ölni? Például egy macskát?

A 16éves fiam szerepne célbalőni légpuskával, de ha tényleg anyira veszélyes dolog, inkább nem engedem meg neki. ( A környéken senki sincs, akitől megkérdezhetném)

2012. jún. 10. 15:54
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Az erdő szélén van egy lövészpálya. Érdemes elviszem egy kis oktatásra :) És ha kedvet tényleg akarja, akkor kap egy légpuskát.
2012. jún. 10. 20:34
 12/28 doboszoli ***** válasza:
100%

Jó döntés!

A vásárlás előtt mindenképpen kérd ki hozzáértő véleményét, egyrészt a fölösleges pénzkidobás, másrészt a "lengyelpiacon" kapható fegyverek veszélyes volta miatt.

Így lesz igazán élmény a céllövészet.

2012. jún. 11. 06:13
 13/28 anonim ***** válasza:

AZ első kérdésem: Voltál e katona?

Második kérdésem: Van e lehetőség a házatok/lakásotok környékén légpuskával célba lövöldözni?

Na már most ha voltál katona, akkor biztos vannak emlékeid a régi drága jó lő-kiképzésekről...megmondod neki h merre/milyen irányban lőhet csak a puskával....h csak is oylan célra lőhet ami nem élő...csak akkor lőhet ha a "cél" mögött van vmi ami felfogja a lövedék becsapódását...megmutatod neki h kell lőni...stb

aztán azt is tudnod kell, h csak is magánterületen használhatod a fegyvert engedély nélkül...esetleges szállításnál a fegyvert és lövedékeket egymástól eltérő rekeszben/táskában szállíthatod...mert úgy szabályszerű...és egy esetleges közúti ellenőrzésnél sem kötekednek

ha ajánlhatok vmit akkor olyan puskát keressetek, amin van biztosító fül/kar...így megakadályozható az esetleges elsütés (de tudja a fiad, h még így SINCS TÖLTETLEN FEGYVER, MERT MINDEN FEGYVERREL VIGYÁZNI KELLL!!! )

gondolom csak hobbi célra használnátok a légpuskát...nagyon jó kis hobbi légpuskákat lehet már kapni (nekem pl lengyel gyártmányú van léguskából....megbízható, pontos és hobbi célra bőven elég), de figyeljetek oda nehogy átverjenek titeket!!!

Rewmélem segítettem :)

2012. jún. 11. 11:01
 14/28 A kérdező kommentje:

Voltam katona, de már nagyon rég :)

Teljesen hobbi célra lenne, a magánterületemen van hely, és olyan tereptárgy is, amire lehet tenni lőlapot.

2012. jún. 11. 15:40
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Én egy éve vettem egy légpuskát(vagyis a tesóm vette mert akkor még csak 17 voltam), de nem bántam meg sokkal jobban el vagyok vele mint ha gépeznék, meg egészségesebb is mert levegőn van.

Milyen veszélyes? Ez függ a fegyver erejétől, a lövedék fajtájától és a használótól is. Nekem 4.5 kaliberű, magyar gyártmányú puskám van, 30 méterről szabad szemmel kilövöm a sörös dobozt is, szóval elég pontos. Az ólomgolyók nem annyira veszélyesek mert a farmert se nagyon viszik át, viszont az acélmagos "kicsit" veszélyesebb, mert az egy galambot is átvisz(kisállatot csak akkor lőjön vele, ha meg is akarja enni). Amúgy támogatom az ötletet, mert jó "csapatépítő" program :)

2012. jún. 11. 19:52
 16/28 doboszoli ***** válasza:
100%

"voltál katona?" Jó kérdés.

Én nem voltam, de vadásztam majd 20 évet, megszereztem a lőkiképzői, lőbírói bizonyítványokat, van egy 10 éves sportlövői múltam. Ennek birtokában bátorkodtam tanácsot adni a Kérdezőnek.

2012. jún. 11. 20:05
 17/28 anonim ***** válasza:

Olyan nagy sérülést nem tud okozni, de azért nem árt óvatosnak lenni. Ha valami keményebb tárgyra lő, a lövedék visszapattanhat.

Én már 13 évesen is lőttem, nem nagy dologra kell gondolni. Lehetőleg olyan helyen lőjön, ahol kevesen vannak (pl. kert, hátsó udvar).

Ha nem egy gyengeelméjű gyermekről van szó, akkor nyugodtan.

2012. jún. 11. 23:04
 18/28 mustafa33 ***** válasza:
100%

10 évesen kaptam meg apámtól az ő gyerekkori légpuskáját (gy. év 1934) és ma is megvan. Eleinte egy két veréb is bánta, de nem pusztítottam őket. Apám elmagyarázta, hogy ha egy fészkelő madárszülöt lövök le, akkor a fiókákat nincs ki etesse és éhenhalnak. És nem tudhatom, hogy épen nem fészkel e. Télen meg etetni kell a madarakat és etetőn vadászni nem illik (akkor még szégyenkezett volna egy vadász ha "szórón" ejti el a vadat). Ennyi elég volt és szót fogadtam. A haverral a kertben azért néha "vadásztunk", galambokat lőttünk és a kertben egy vederben megfőztük és megettük. Rosz volt, de gyerekkaland. Egy balesetem volt ezzel a légpuskával, mindjárt egy hét múlva ahogy megkaptam szétlőtem a spájzban a villanykörtét. Disznóöléskor a szétrakott hurkák és húsok fölött. Dicsekedtem a puskával az unokatestvéremnek és belenéztem a csőbe, láttam hogy üres, felhúztam, megcéloztam a villanykörtét és lőttem. Sötét lett. A kifújt hideg levegő pattantotta szét, valóban nem volt megtöltve. A sok szilánk a húson. Anyámtól egy kiadós nyaklevest kaptam, apám büszke volt hogy jól tudok célozni. Azóta több komolyabb fegyvereim vannak, de ez a légpuska ereklye. A mai napig gyakorlok vele.

Ha a fiát érdekli, és felelőségtudó gyerek, vegye meg neki. Nem kell hagyni befolyásolni magát az újságírók szenzáció csinálásának és hisztéria keltésnek, akik szívesen fújnak fel minden légpuskás ügyet terrorizmusnak. Egy értelmes gyereknek ha elmagyarázzák mit lehet és mit nem, és betartja a szabályokat, nem lesz baj. Rosszabb, ha nincs ilyen ismerete és úgy kerül később esetleg kapcsolatba valamilyen módon fegyverrel. Nem abból válik veszélyes ember, aki idejekorán megtanulta a felelőségteljes viselkedést.

2012. jún. 12. 00:00
 19/28 doboszoli ***** válasza:
Egyetértek!!
2012. jún. 12. 06:17
 20/28 anonim ***** válasza:

Elnézést...a katonai multat azért merészkedtem megkérdezni, mert 25 év felett sokan voltak sorkatonák és ha volt katona talán előtörhetnek emlékek a lőkiképzésről....

doboszoli-t pedig nem lenézni akartam vagy hasonló, sőt megbántani se akartam....természetesen ilyen módon is szerezhet az ember tapasztalatokat a lövészet terén...én csak segíteni akartam a kérdezőnek...esetleges sértésért elnézést kérek!!!

2012. jún. 12. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!